Тошо Пашов: Бетонният мост ще бъде затворен само ако до 6 месеца бъде изграден нов

Бетонният мост ще бъде съборен само при условие, че до 6 месеца бъде изграден нов. Това заяви пред заместник-кметът по строителство в община Пловдив инж. Тошо Пашов. Условието ще бъде заложено в анекса на градската управа с фирмата-изпълнител на строителните дейности. До момента обаче от ръководството й все още не подписват документа. „Няма да се пристъпи към бутане на моста преди анексът да бъде парафиран и от двете страни“, обясни Тошо Пашов. По думите му дори това да стане в близките дни, преди 15 април, когато се очаква да започне реалното използване на пробива „Модър-Царевец“ в „Западен“ като алтернативен обходен маршрут, Бетонният мост няма да бъде затворен за движение. Събарянето му ще остави над 150 000 жители на „Южен“ задълго в транспортен капан на района, в който живеят. Мостовото съоръжение е връзката на най-населената част на Пловдив с Центъра на града и останалите райони.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Бетонен мост в Пловдив

Бетонният мост ще бъде съборен само при условие, че до 6 месеца бъде изграден нов. Това заяви пред заместник-кметът по строителство в община Пловдив инж. Тошо Пашов. Условието ще бъде заложено в анекса на градската управа с фирмата-изпълнител на строителните дейности. До момента обаче от ръководството й все още не подписват документа.

„Няма да се пристъпи към бутане на моста преди анексът да бъде парафиран и от двете страни“, обясни Тошо Пашов. По думите му дори това да стане в близките дни, преди 15 април, когато се очаква да започне реалното използване на пробива „Модър-Царевец“ в „Западен“ като алтернативен обходен маршрут, Бетонният мост няма да бъде затворен за движение.

Събарянето му ще остави над 150 000 жители на „Южен“ задълго в транспортен капан на района, в който живеят. Мостовото съоръжение е връзката на най-населената част на Пловдив с Центъра на града и останалите райони.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини