Избори 2024

Водещи новини

Откриха ремонтирания булевард Хаджи Димитър в район Западен

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Откриха ремонтирания булевард Хаджи Димитър в район Западен

Кметът на Пловдив Здравко Димитров, заедно с двамата му заместници Пламен Райчев и Анести Тимчев откриха ремонтирания булевард „Хаджи Димитър“ в район „Западен“.

Ремонтът, на стойност 5,5 млн. лева продължи близо година. Обновена е подземната инфраструктура, уличното осветление, на кръстовището с улица „Лерин“ е монтиран светофар. В алеята, разделяща пътното платно, са съхранени чинарите, обновена е настилката, монтирани са пейки, кошчета за смет, обособена е велоалея.

Кметът подчерта, че булевардът се открива предсрочно, съвсем малко са довършителните дейности по него, като маркировката например.

На по-късен етап бул. „Хаджи Димитър“ ще бъде свързан с улица „Царевец“ и автомобилния тунел под софийската жп линия, който по ул. „Модър“ излиза на Коматевско шосе. Целта е създаването на директна връзка между районите „Западен“ и „Южен“.

Кметът коментира също, че има договореност с ВиК, тръбата за южния обходен колектор на ул. „Царевец“ да бъде преместена и ще бъде направена така, както се прави – първо, в новия участък и после ще се рехабилитира  стария участък, където има водопровод фи 400“. Според Димитров, това ще спести неудобството на хората да се затвори улицата за по-дълъг период.

При откриването на обновения бул. „Хаджи Димитър“ кметът Здравко Димитров припомни, че в 4-годишния му мандат на управление са  стартирани проекти, които през годините или са били отлагани, или –  неглижирани.

Той обясни също, че по независещи от администрацията причини подлезът „Модър-Царевец“ се е забавил и се очаква да бъде готов до месец и половина.

Здравко Димитров подчерта, че всичко, което е започнато като проекти, ще бъде свършено и ще остане на пловдивчани.

Запитан от журналисти, какво ще препоръча на наследника си, каза: „Да служи на пловдивчани, а не на партийните централи. Вярно е, че трябва да се съобразява с партията, която го е издигнала, но основната цел е да служи на града“.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив