Съюз за Пловдив предлага създаване на нова зона – Панаирен град в ОУП

Две предложения за частично изменение на Общия устройствен план с нова зона Панаирен град и комисия относно имотите, апортирани в дружеството „Пълдин туринвест“, контролирано от бизнесмена Георги Гергов, предлагат за гласуване на предстояща сесия на местния парламент от групата на „Съюз за Пловдив“. Според лидера на „Съюз за Пловдив“ Дани Каназирева, първо – не трябва да се допусне на мястото на Панаира да изникне поредният жилищен квартал, каквито основателни страхове имат пловдивчани, и второ, трябва да стане ясно какво се случва с десетките ценни имоти, които Георги Гергов придоби чрез дружеството „Пълдин туринвест“ и в което община Пловдив злополучно изгуби контрола си. Каназирева е категорична, че Община Пловдив не само носи отговорността, но и има всички властови и нормативни механизми да защити интереса на пловдивчани и не е нужно пак да чакаме София или някой министър да ни свърши работата. Освен това единственото реално и работещо е само в компетентността на Община Пловдив и зависи само от волята на кмета и общински съвет, счита тя. „Ще настояваме да бъде създадена комисия, която най-после да даде публичност и да стане ясно какво се случва с тези стотици декари, още собственост ли са на дружеството или вече са разпродадени, на каква стойност и […]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Съюз за Пловдив - Дани Каназирева и Евелин Парасков

Две предложения за частично изменение на Общия устройствен план с нова зона Панаирен град и комисия относно имотите, апортирани в дружеството „Пълдин туринвест“, контролирано от бизнесмена Георги Гергов, предлагат за гласуване на предстояща сесия на местния парламент от групата на „Съюз за Пловдив“.

Според лидера на „Съюз за Пловдив“ Дани Каназирева, първо – не трябва да се допусне на мястото на Панаира да изникне поредният жилищен квартал, каквито основателни страхове имат пловдивчани, и второ, трябва да стане ясно какво се случва с десетките ценни имоти, които Георги Гергов придоби чрез дружеството „Пълдин туринвест“ и в което община Пловдив злополучно изгуби контрола си.

Каназирева е категорична, че Община Пловдив не само носи отговорността, но и има всички властови и нормативни механизми да защити интереса на пловдивчани и не е нужно пак да чакаме София или някой министър да ни свърши работата. Освен това единственото реално и работещо е само в компетентността на Община Пловдив и зависи само от волята на кмета и общински съвет, счита тя.

„Ще настояваме да бъде създадена комисия, която най-после да даде публичност и да стане ясно какво се случва с тези стотици декари, още собственост ли са на дружеството или вече са разпродадени, на каква стойност и какво е получил града ни, как кметовете назад в годините са защитавали интереса ни в дружеството, какво се случва с къщите в Стария град, как се стопанисват и спазва ли се Закона за културното наследство, който дава не малко правомощия на кмета и неговата администрация“, коментира Евелин Парасков от „Съюз за Пловдив“.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини