Избори 2024

Водещи новини

Имотите в Пловдив: кои са желаните квартали и какви са цените

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Имотите в Пловдив кои са желаните квартали и какви са цените

Пазарът на недвижими имоти в Пловдив е свидетел на значителен растеж и инвестиции през последните години, подкрепени от стабилната икономика и увеличаващия се туризъм. Достъпността на града в сравнение с други европейски дестинации го прави привлекателен избор за купувачите на имоти, предлагащ отлично съотношение цена-качество и атрактивна възвръщаемост на инвестициите. От исторически къщи в Стария град до модерни апартаменти и луксозни комплекси, Пловдив предлага набор от възможности за различни предпочитания и бюджети.

Въпреки че тенденцията да се търсят тристайни жилища става все по-силна по време и след пандемията, двустайните апартаменти в Пловдив си остават най-търсеният тип имот за покупка, според сайта за недвижими имоти Реалистимо.

Къде пазаруват имоти пловдивчани

Докато Старият град излъчва чар, пазарът на недвижими имоти в Пловдив се простира далеч отвъд историческото му ядро.

Най-желаните квартали в града под тепетата са Тракия, Западен, Смирненски и Каменица. Нововъзникващите жилищни райони като Тракия, Марица и Кършияка предлагат модерни жилищни комплекси, просторни апартаменти и достъп до удобства като паркове, търговски центрове и училища. Тези райони са идеални за семейства или за тези, които търсят по-спокоен начин на живот, като същевременно са в близост до центъра на града.

Пловдив има ясна представа за инвестициите и инфраструктурата в града и това провокира сериозното строителство в последните години. Града се конкурира успешно със София по ново строителство и все повече нови сгради се въвеждат в експлоатация според НСИ. Това е знак за стабилно развитие на града

Цените на имотите в Пловдив

Имотният пазар в Пловдив е изключително силен. Интересен феномен е, че стойността на имотите в града под тепетата все по-често минават границата от 1000 евро/кв. м.

Най-много обяви има в кварталите  Христо Смирненски и Младежки хълм, където цените са 1000-1200 евро/кв. м, Централен район – цени от 1200-1500 евро/кв. м и Кършияка 1000-1200 евро/кв. м. Но както и в столицата, така и в града под тепетата има повече търсене от купувачи, отколкото обяви на продавачи.

В област Пловдив също има голямо търсене на недвижими имоти. Със засилен интерес се очертават жилищните имоти в Асеновград, където според платформата на обяви Реалистимо има голям интерес от купувачите.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив