Най-важните проекти на Белащица ще струват 6 млн. лв. от бюджета на Пловдив

Средства за най-важните проекти на Белащица да бъдат предвидени в актуализацията на бюджет 2022 г. на града на тепетата искат от Инициативния комитет за присъединяването на селото към община Пловдив. Предложението е внесено до кмета Здравко Димитров, а общата стойност на обектите е малко над 6 милиона лева. Най-голямата част от финансирането е за строежа на нова детска градина. Реализацията на проекта ще струва 4 милиона лева. Искат се и 1 милион лева за физкултурен салон за волейбол, баскетбол, фитнес и 200 седящи места в ОУ „Пенчо Славейков“, 500 000 лева за ремонт на улици, както и 200 000 лева за изработване на ОУП. За проучване и проектиране на нови водоизточници в местностите Калоян дере, Гогова Чешма и Св. Спас, са нужни 50 000 лв., два пъти по толкова ще струва облагородяване на парк „Чинари“, още 100 000 лева ще са необходими за ремонта на пътя за Манастир „ Свети Георги“, а четвърт милион лева са предвидени за осветление, тротоари и отводняване на обходния път на Белащица. Припомням, че към момента в Белащица се събират подписи за организиране на референдум за отделяне на селото от община Родопи и присъединяването му към община Пловдив.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Белащица
Снимка: Фейсбук

Средства за най-важните проекти на Белащица да бъдат предвидени в актуализацията на бюджет 2022 г. на града на тепетата искат от Инициативния комитет за присъединяването на селото към община Пловдив. Предложението е внесено до кмета Здравко Димитров, а общата стойност на обектите е малко над 6 милиона лева.

Най-голямата част от финансирането е за строежа на нова детска градина. Реализацията на проекта ще струва 4 милиона лева. Искат се и 1 милион лева за физкултурен салон за волейбол, баскетбол, фитнес и 200 седящи места в ОУ „Пенчо Славейков“, 500 000 лева за ремонт на улици, както и 200 000 лева за изработване на ОУП.

За проучване и проектиране на нови водоизточници в местностите Калоян дере, Гогова Чешма и Св. Спас, са нужни 50 000 лв., два пъти по толкова ще струва облагородяване на парк „Чинари“, още 100 000 лева ще са необходими за ремонта на пътя за Манастир „ Свети Георги“, а четвърт милион лева са предвидени за осветление, тротоари и отводняване на обходния път на Белащица.

Припомням, че към момента в Белащица се събират подписи за организиране на референдум за отделяне на селото от община Родопи и присъединяването му към община Пловдив.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив