Община Пловдив пусна в експлоатация фотоволтаична централа

Община Пловдив пусна в експлоатация фотоволтаична централа, чиито панели са разположени на покрива на звено „Майка и бебе“ към Комплекса за социални услуги за деца и семейства (КСУДС). Мощността на втората общинска централа е 15 kW. „При днешните цени на тока новата фотоволтаична система ще осигури енергийна независимост на звено „Майка и бебе“, през което годишно минават 15 жени и 20 деца“, коментира зам.-кметът по спорт, младежки дейности и социални политики Георги Титюков. Инвестицията е на стойност под 30 хил. лв., осигурени от собствения бюджет на социалната услуга. Съоръжение за зелена енергия от възобновяем източник общинската администрация вече изгради и на покрива на спортна зала „Милен Добрев“ към Спортно училище „Васил Левски“ в средата на месец юни т.г. Освен там, фотоволтаични системи в Пловдив има още на покривите на детска градина „Зора“, СУ „Св. Константин-Кирил Философ“ и КСУ „Св.св. Константин и Елена“.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
КСУДС - Фотоволтаична централа
Снимка: Община Пловдив

Община Пловдив пусна в експлоатация фотоволтаична централа, чиито панели са разположени на покрива на звено „Майка и бебе“ към Комплекса за социални услуги за деца и семейства (КСУДС). Мощността на втората общинска централа е 15 kW.

„При днешните цени на тока новата фотоволтаична система ще осигури енергийна независимост на звено „Майка и бебе“, през което годишно минават 15 жени и 20 деца“, коментира зам.-кметът по спорт, младежки дейности и социални политики Георги Титюков.

Инвестицията е на стойност под 30 хил. лв., осигурени от собствения бюджет на социалната услуга.

Съоръжение за зелена енергия от възобновяем източник общинската администрация вече изгради и на покрива на спортна зала „Милен Добрев“ към Спортно училище „Васил Левски“ в средата на месец юни т.г. Освен там, фотоволтаични системи в Пловдив има още на покривите на детска градина „Зора“, СУ „Св. Константин-Кирил Философ“ и КСУ „Св.св. Константин и Елена“.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини