Внесоха подписката за референдума за присъединяване на Белащица към Пловдив

Инициативният комитет за присъединяването на Белащица към Пловдив внесе в общинските съвети на Родопи и Пловдив подписката на хората на селото за провеждане на референдум. Събрани са 33 листа с 490 подписа, положени собственоръчно от жители с постоянен адрес в селото, съобщи за Дарик Павел Гимишев от комитета. Подписката е придружена с мотиви, както и мотивирано писма в подкрепя от кмета на село Белащица, уточни още той. В рамките на месец двата Общински съвета трябва да насрочат сесии по казуса. Референдумът за отделяне на Белащица от община Родопи и присъединяване към Пловдив като квартал беше иницииран от част от местните жители на селото в края на май. Хората подчертаха тогава пред Дарик, че кредитът им на доверие към Община Родопи вече е изчерпан, защото нищо от обещаното по отношение на спиране на дейността на съоръженията и добива на инертни материали, не е направено. Не се работи и по изграждане на водопроводна мрежа, въпреки че заради мащабното строителство в Белащица селото е един от най-сериозните финансови донори към бюджета на Родопи. Според Инициативния комитет на селото, основните ползи за жителите на Белащица да станат част от втория по големина град, са ежедневно сметосъбиране, ползване на услугите на ОП „Градини и паркове“ […]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
село Белащица
Снимка: Фейсбук

Инициативният комитет за присъединяването на Белащица към Пловдив внесе в общинските съвети на Родопи и Пловдив подписката на хората на селото за провеждане на референдум.

Събрани са 33 листа с 490 подписа, положени собственоръчно от жители с постоянен адрес в селото, съобщи за Дарик Павел Гимишев от комитета. Подписката е придружена с мотиви, както и мотивирано писма в подкрепя от кмета на село Белащица, уточни още той.

В рамките на месец двата Общински съвета трябва да насрочат сесии по казуса.

Референдумът за отделяне на Белащица от община Родопи и присъединяване към Пловдив като квартал беше иницииран от част от местните жители на селото в края на май. Хората подчертаха тогава пред Дарик, че кредитът им на доверие към Община Родопи вече е изчерпан, защото нищо от обещаното по отношение на спиране на дейността на съоръженията и добива на инертни материали, не е направено. Не се работи и по изграждане на водопроводна мрежа, въпреки че заради мащабното строителство в Белащица селото е един от най-сериозните финансови донори към бюджета на Родопи.

Според Инициативния комитет на селото, основните ползи за жителите на Белащица да станат част от втория по големина град, са ежедневно сметосъбиране, ползване на услугите на ОП „Градини и паркове“ и градски транспорт.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини