Кметът Здравко Димитров ще обжалва вписването на варненските акции в Панаира

Кметът Здравко Димитров ще обжалва днешното решение на акционерите на „Пълдин Туринвест“, контролиращо Панаира, ако бъде прието увеличението на капитала на дружеството чрез апорта на варненските акции. Това обяви на нарочен брифинг градоначалникът след провала, заради липса на кворум, на втората извънредна сесия на ОбС по казуса. И днес, както и на 3 януари, отсъстваха съветниците от ГЕРБ и автентичното местно БСП, от което левицата, начело с Корнелия Нинова, се разграничиха. „Има действащо решение на Общинския съвет, с което изразяваме несъгласие с решението на общото събрание на дружеството за увеличаване на капитала и задължаваме кмета да обжалва това решение. В този политически цирк няма да участваме“, заяви на брифинга и лидерът на градската структура на ГЕРБ в Пловдив Иван Тотев, който обясни отсъствието на съветниците от партията на Бойко Борисов. Според Тотев, провеждането на днешната или предишната извънредни сесиии е било напълно безпредметно. За този час е насрочено извънредно общо събрание на акционерите на „Пълдин Туринвест“, на което ще се направи опит да се приеме увеличението на капитала на дружеството чрез апорта на варненските акции.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Международен панаир Пловдив
Снимка: Международен панаир Пловдив

Кметът Здравко Димитров ще обжалва днешното решение на акционерите на „Пълдин Туринвест“, контролиращо Панаира, ако бъде прието увеличението на капитала на дружеството чрез апорта на варненските акции.

Това обяви на нарочен брифинг градоначалникът след провала, заради липса на кворум, на втората извънредна сесия на ОбС по казуса. И днес, както и на 3 януари, отсъстваха съветниците от ГЕРБ и автентичното местно БСП, от което левицата, начело с Корнелия Нинова, се разграничиха.

„Има действащо решение на Общинския съвет, с което изразяваме несъгласие с решението на общото събрание на дружеството за увеличаване на капитала и задължаваме кмета да обжалва това решение. В този политически цирк няма да участваме“, заяви на брифинга и лидерът на градската структура на ГЕРБ в Пловдив Иван Тотев, който обясни отсъствието на съветниците от партията на Бойко Борисов. Според Тотев, провеждането на днешната или предишната извънредни сесиии е било напълно безпредметно.

За този час е насрочено извънредно общо събрание на акционерите на „Пълдин Туринвест“, на което ще се направи опит да се приеме увеличението на капитала на дружеството чрез апорта на варненските акции.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини