Напрежение по време на общото събрание на „Пълдин Туринвест“, контролиращо Панаира (ВИДЕО)

Напрежение по време на общото събрание на „Пълдин Туринвест“, контролиращо Панаира в Пловдив, на което се приема увеличението на капитала на дружеството чрез апорта на варненските акции. Издателят Манол Пейков, придружен от още протестиращи граждани, нахлуха в хотела на Георги Гергов „Санкт Петербург“, където се провежда събранието и поискаха да присъстват, за да видят как е гласувал Ясен Михайлов – представителя на Община Пловдив, която има 25% в дружеството. Полиция и частни гардове спряха достъпа на протестиращите до събранието. Стигна се и до физически сблъсъци, а Михайлов излезе и обясни, че е гласувал против увеличаване на акциите на „Пълдин Туринвест“ с мажоритарен собственик бизнесмена Георги Гергов. По-рано през деня кметът Здравко Димитров заяви пред журналисти, че ще обжалва в съда днешното решение на акционерите на дружеството, ако то е за приемане на варненските акции.  Градоначалникът обяви това след провала, заради липса на кворум, и на втората извънредна сесия на ОбС по казуса. И днес, както и на 3 януари, отсъстваха съветниците от ГЕРБ и автентичното местно БСП, от което левицата, начело с Корнелия Нинова, се разграничиха. На нарочния брифинг участваше и градският лидер на ГЕРБ Иван Тотев. Той заяви, че съветниците са отсъствали от сесията, защото провеждането й е било напълно […]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Международен панаир Пловдив

Напрежение по време на общото събрание на „Пълдин Туринвест“, контролиращо Панаира в Пловдив, на което се приема увеличението на капитала на дружеството чрез апорта на варненските акции.

Издателят Манол Пейков, придружен от още протестиращи граждани, нахлуха в хотела на Георги Гергов „Санкт Петербург“, където се провежда събранието и поискаха да присъстват, за да видят как е гласувал Ясен Михайлов – представителя на Община Пловдив, която има 25% в дружеството.

Полиция и частни гардове спряха достъпа на протестиращите до събранието. Стигна се и до физически сблъсъци, а Михайлов излезе и обясни, че е гласувал против увеличаване на акциите на „Пълдин Туринвест“ с мажоритарен собственик бизнесмена Георги Гергов.

По-рано през деня кметът Здравко Димитров заяви пред журналисти, че ще обжалва в съда днешното решение на акционерите на дружеството, ако то е за приемане на варненските акции.  Градоначалникът обяви това след провала, заради липса на кворум, и на втората извънредна сесия на ОбС по казуса. И днес, както и на 3 януари, отсъстваха съветниците от ГЕРБ и автентичното местно БСП, от което левицата, начело с Корнелия Нинова, се разграничиха.

На нарочния брифинг участваше и градският лидер на ГЕРБ Иван Тотев. Той заяви, че съветниците са отсъствали от сесията, защото провеждането й е било напълно безпредметно и определи казуса като политически цирк.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини

Харесайте Facebook страницата ни