в Пловдив / Избори / Местни избори 2023 / Вече са ясни част от имената на кандидатите за кмет на Пловдив

Вече са ясни част от имената на кандидатите за кмет на Пловдив

Днес е крайният срок за регистрация на партиите и коалициите в ЦИК за участие в местните избори на 29 октомври. До 18 септември те трябва да обявят и конкретните имена на кандидатите за кметове, а регистрирането на листите за общински съветници в ОИК ще продължи от 19 септември до 26 септември 2023 г. включително. ГЕРБ-СДС, ДПС и ИТН все още не са обявили дали и как ще участват на местните избори в Пловдив. Партията на Дани Каназирева „Съюз за Пловдив“ се регистрира в ЦИК за изборите за кметове и общински съветници, но до момента също не е обявила дали и как ще се включи в битката, поне за местния парламент. За кандидати за кмет на Пловдив през следващите 4 години се обявиха проф. Ивайло Старибратов от коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“, Славчо Атанасов от коалиция „Съединени за Пловдив“ (в която влизат 7 малки партии, като водещата е „Кауза България“ на Георги Титюков), Ангел Георгиев от „Възраждане“, арх. Костадин Палазов от БСП, журналистът Руси Чернев, общественикът Стефан Станчев, зад когото се очаква също да застане коалиция от партии, адв. Тони Стойчева и географът Николай Иванов. Всички са в очакване какъв ще бъде ходът на Бойко Борисов, след като вчера лидерът на ГЕРБ в […]

Изглед на Пловдив от високо

Днес е крайният срок за регистрация на партиите и коалициите в ЦИК за участие в местните избори на 29 октомври. До 18 септември те трябва да обявят и конкретните имена на кандидатите за кметове, а регистрирането на листите за общински съветници в ОИК ще продължи от 19 септември до 26 септември 2023 г. включително.

ГЕРБ-СДС, ДПС и ИТН все още не са обявили дали и как ще участват на местните избори в Пловдив. Партията на Дани Каназирева „Съюз за Пловдив“ се регистрира в ЦИК за изборите за кметове и общински съветници, но до момента също не е обявила дали и как ще се включи в битката, поне за местния парламент.

За кандидати за кмет на Пловдив през следващите 4 години се обявиха проф. Ивайло Старибратов от коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“, Славчо Атанасов от коалиция „Съединени за Пловдив“ (в която влизат 7 малки партии, като водещата е „Кауза България“ на Георги Титюков), Ангел Георгиев от „Възраждане“, арх. Костадин Палазов от БСП, журналистът Руси Чернев, общественикът Стефан Станчев, зад когото се очаква също да застане коалиция от партии, адв. Тони Стойчева и географът Николай Иванов.

Всички са в очакване какъв ще бъде ходът на Бойко Борисов, след като вчера лидерът на ГЕРБ в Пловдив Иван Тотев подаде оставка. Очаква се и решението на кмета Здравко Димитров, като не е изключено, вместо него за кандидат за кмет да бъде обявен Тодор Чонов (близък до съветника на президента Пламен Узунов), тъй като Иван Демерджиев изглежда се е отказал да участва в битката за Пловдив, смятат от управляващата коалиция.

По информация на Дарик кандидат за кмет ще е и Веселин Костов от „Браво Пловдив“, като е много вероятно част от войводите от пловдивската организация на ВМРО също да го подкрепят.

„Има такъв народ“ също ще обяви кандидат за кмет на Пловдив. От партията на Слави Трифонов ще участват и с листа за общински съветници, потвърдиха от местните структури.

В чакалнята на предизборния рунд е и доц. Атанас Баташки от отцепилите се социалисти и приятели на бизнесмена Георги Гергов.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]

Други новини