в Пловдив / Избори / Местни избори 2023 / Иван Тотев подаде оставка като областен координатор на ГЕРБ – Пловдив

Иван Тотев подаде оставка като областен координатор на ГЕРБ – Пловдив

Иван Тотев подаде оставка като областен координатор на ГЕРБ – Пловдив. В мотивите си за напускане на поста Иван Тотев посочва, че желае да завърши политическия си цикъл от началното структуриране на местната партийна организация, през кметските мандати 2011, 2015 и 2019 г. и работата си като народен представител. Изпълнителната комисия (ИК) на ГЕРБ прие оставката му, а за временно изпълняващ длъжността областен координатор в града под тепетата утвърди Димитър Колев, който е настоящ кмет на район „Западен“ в Пловдив. Изпълнителната комисия (ИК) на ГЕРБ приключи процеса по разглеждане на номинациите за кметове и общински съветници на партията, които бяха направени от местните структури. Днес предстои окончателното утвърждаване на кандидатите. В следващите дни листите ще бъдат регистрирани в Общинските избирателни комисии. Освен това от ГЕРБ обявиха, че ще регистрират пълни листи за общински съветници във всички 265 общини. На определени места в страната партията ще подкрепи за кметове независими кандидати, издигнати от инициативни комитети или ще участва в местни коалиции. При номинирането на кандидатите в листите за съветници са включени членове на Младежи ГЕРБ и представители на гражданската квота, като листите са обновени с 50% нови лица.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Иван Тотев

Иван Тотев подаде оставка като областен координатор на ГЕРБ – Пловдив. В мотивите си за напускане на поста Иван Тотев посочва, че желае да завърши политическия си цикъл от началното структуриране на местната партийна организация, през кметските мандати 2011, 2015 и 2019 г. и работата си като народен представител. Изпълнителната комисия (ИК) на ГЕРБ прие оставката му, а за временно изпълняващ длъжността областен координатор в града под тепетата утвърди Димитър Колев, който е настоящ кмет на район „Западен“ в Пловдив.

Изпълнителната комисия (ИК) на ГЕРБ приключи процеса по разглеждане на номинациите за кметове и общински съветници на партията, които бяха направени от местните структури. Днес предстои окончателното утвърждаване на кандидатите. В следващите дни листите ще бъдат регистрирани в Общинските избирателни комисии.

Освен това от ГЕРБ обявиха, че ще регистрират пълни листи за общински съветници във всички 265 общини. На определени места в страната партията ще подкрепи за кметове независими кандидати, издигнати от инициативни комитети или ще участва в местни коалиции. При номинирането на кандидатите в листите за съветници са включени членове на Младежи ГЕРБ и представители на гражданската квота, като листите са обновени с 50% нови лица.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]

Други новини