в Пловдив / Славчо Атанасов

Славчо Атанасов

Славчо Атанасов

Кандидат-кмет на Пловдив

("Съединени за Пловдив")

Новини за Славчо Атанасов

Днес е крайният срок за регистрация на партиите и коалициите в ЦИК за участие в местните избори на 29 октомври. До 18 септември те трябва да обявят и конкретните имена на кандидатите за кметове, а регистрирането на листите за общински съветници в ОИК ще продължи от 19 септември до 26 септември 2023 г. включително. ГЕРБ-СДС, ДПС и ИТН все още не са обявили дали и как ще участват на местните избори в Пловдив. Партията на Дани Каназирева „Съюз за Пловдив“ се регистрира в ЦИК за изборите за кметове и общински съветници, но до момента също не е обявила дали и как ще се включи в битката, поне за местния парламент. За кандидати за кмет на Пловдив през следващите 4 години се обявиха проф. Ивайло Старибратов от коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“, Славчо Атанасов от коалиция „Съединени за Пловдив“ (в която влизат 7 малки партии, като водещата е „Кауза България“ на Георги Титюков), Ангел Георгиев от „Възраждане“, арх. Костадин Палазов от БСП, журналистът Руси Чернев, общественикът Стефан Станчев, зад когото се очаква също да застане коалиция от партии, адв. Тони Стойчева и географът Николай Иванов. Всички са в очакване какъв ще бъде ходът на Бойко Борисов, след като вчера лидерът на ГЕРБ в […]

Седем партии подписаха предизборно споразумение за общо участите на местните избори на 29 октомври, заставайки зад кандидатупата на Славчо Атанасов за кмет на Пловдив. Новата коалиция се казва „Съединени за Пловдив“, а в нея влизат „Кауза България“, ВМРО-БНД, Земеделски съюз „Александър Стамболийски“, Партия на зелените, „Новите лидери“, „Воля“ и „Атака“. Лидерите на партиите сложиха подписите си под коалиционното споразумение в зала „Съединение“ на Историческия музей в града на тепетата. „7-те партии имат различна политическа идеология, но се обединяват с цел да подредят града, издигайки хора с опит и знания, които познават града и проблемите му и трудно приемат бъдещето на Пловдив да се решава на тъмно“, заяви председателят на „Кауза България“ Георги Титюков. „Нашата цел е да върнем блясъка и славата на хилядолетния ни град“, каза и Владимир Кисьов, председател на ВМРО-БНД. „Най-после чисто пловдивски партии си подадохме ръце и тръгваме заедно да си отвоюваме Пловдив. Най-добре аз знам как се излиза срещу партии, които контролират държавата“, допълни и кандидатът за кмет на коалицията Славчо Атанасов.

Кандидатурата на бившия кмет Славчо Атанасов за кмет на втория град по големина ще обявяват официално днес от „Съединени за Пловдив“. Събитието е от 12 часа в Историческия музей. От формацията, в която влизат малките партии в ОбС, ще подпишат и коалиционно споразумение за предстоящия местен вот през октомври. Вечерта на Римския стадион, ще бъде представена официално и кандидатурата за кмет на Пловдив и на бившия главен редактор на „Марица“ Руси Чернев. Както вече стана ясно, от ПП-ДБ ще издигнат за кмет на втория по големина град проф. Ивайло Старибратов, а от ГЕРБ се очаква до няколко дни да обявят, че техният кандидат ще е кметът на „Тракия“ Костадин Димитров.

На 6 септември, в деня, когато празнуваме едно от най-знаменателните събития в новата ни история –  Съединението на Княжество България и Източна Румелия, коалиция „Съединени за Пловдив“ кани гражданите и гостите на града да развеят заедно националния трибагреник. Събитието започва в 11 часа пред Историческия музей в Пловдив. Кандидатът за кмет на коалицията Славчо Атанасов, председателят на „Кауза България“ Георги Титюков, общинските съветници от партията  Румяна Толова, Едуард Сарафян, Николай Бухалов, съветникът от ВМРО Владимир Кисьов и активисти от партиите в коалицията, ще подарят българското знаме на всички, които искат да се включат в инициативата.

Остра и изпълнена с тактически комбинации е предизборната игра във втория по големина град в България, в който резултатите от местния вот ще са изключително показателни за политическата ситуация в цялата страна. Големият залог тук е дали и следващият кмет на Пловдив ще бъде подкрепен от ГЕРБ, както през последните 16 години. Август е месецът за размисъл Факт е, че с изключение на „Възраждане“, парламентарно представените партии и коалиции все още не са обявили официално своите кандидати за кмет, въпреки заявките, че ще направят това до края на юли. Пловдивските партии „Казуа България“, „Съюз за Пловдив“ и ЗС „Александър Стамболийски“ също. Още през ноември миналата година Бойко Борисов заяви, че „много харесва“ районния кмет на „Тракия“ Костадин Димитров, който се радва и на “широка подкрепа от гражданите“.  Димитров и кметът на район „Централен“ Георги Стаменов са и с най-много номинации от местните структури, но от ГЕРБ все още запазват мълчание. Малко е вероятно  ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ да застанат зад обща кандидатура, тъй като най-разпознаваем от коалицията ПП-ДБ е издателят и общественик Манол Пейков, който не е желан нито от привържениците на ГЕРБ, нито от представителите на ПП в града. Това не изключва варианта на предизборното поле  да се появи и фигура, която има подкрепа на определени структури […]

Харесайте Facebook страницата ни