в Пловдив / Избори / Местни избори 2023 / Изборният ден в Пловдив и областта започна спокойно

Изборният ден в Пловдив и областта започна спокойно

Изборният ден започна спокойно в Пловдив и областта, съобщиха от МВР. Служителите на полицията са поели охраната на всичките 996 секции. Два сигнала са постъпили досега в Общинската избирателна комисия, става ясно от сайта на комисията. Те са за неправомерно разположени агитационни материали на по-малко от 50 метра до две училища в града, в които има предизборни секции. Единият сигнал се проверява, другият е оставен без уважение. След приключване на изборния ден е създадена организация за охрана на изборните материали и документация и членовете на секционните избирателни комисии при придвижването им от изборните места към общинските комисии – една в Пловдив и 17 в областта. За гражданите, които искат да гласуват, но нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи за самоличност, звената „Български документи за самоличност” към полицията ще работят от 8.30 ч. до 19.00 часа. На подали вече заявления ще бъде ускорено издаването на лична карта. При невъзможност да бъде издадена нова лична карта до 7 часа вечерта днес, може да се издаде удостоверение, валидно само за гласуване, уточняват още от МВР Пловдив. Сигнали, свързани с нарушения или евентуални престъпления, могат да се подават на тел. 112, на денонощно откритата линия – 02/90 112 98, както и на 032/932 […]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Избори - гласуване

Изборният ден започна спокойно в Пловдив и областта, съобщиха от МВР. Служителите на полицията са поели охраната на всичките 996 секции.

Два сигнала са постъпили досега в Общинската избирателна комисия, става ясно от сайта на комисията. Те са за неправомерно разположени агитационни материали на по-малко от 50 метра до две училища в града, в които има предизборни секции. Единият сигнал се проверява, другият е оставен без уважение.

След приключване на изборния ден е създадена организация за охрана на изборните материали и документация и членовете на секционните избирателни комисии при придвижването им от изборните места към общинските комисии – една в Пловдив и 17 в областта.

За гражданите, които искат да гласуват, но нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи за самоличност, звената „Български документи за самоличност” към полицията ще работят от 8.30 ч. до 19.00 часа. На подали вече заявления ще бъде ускорено издаването на лична карта. При невъзможност да бъде издадена нова лична карта до 7 часа вечерта днес, може да се издаде удостоверение, валидно само за гласуване, уточняват още от МВР Пловдив.

Сигнали, свързани с нарушения или евентуални престъпления, могат да се подават на тел. 112, на денонощно откритата линия – 02/90 112 98, както и на 032/932 248 в Пловдив, на e-mail [email protected]. или в най-близкото полицейско управление.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]

Други новини