в Пловдив / Ангел Георгиев

Ангел Георгиев

Ангел Георгиев

Кандидат-кмет на Пловдив

("Възраждане")

Ангел Георгиев е роден на 8 април 1988 г. в град Видин, Народна република България. Завършва специалност „Право“ във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“.

През 2014 г. става един от учредителите на партия „Възраждане“ и член на Организационния съвет, както и областен координатор на Възраждане за областите Пловдив и Смолян.

На парламентарните избори през ноември 2021 г. е кандидат за народен представител от листата на партия „Възраждане“, водач в 17 МИР Пловдив – област. Избран е за народен представител от същия многомандателен избирателен район.

На парламентарните избори през 2022 г. е кандидат за народен представител от същата партия, водач на листата в същия район. Избран е за народен представител.

Новини за Ангел Георгиев

Днес е крайният срок за регистрация на партиите и коалициите в ЦИК за участие в местните избори на 29 октомври. До 18 септември те трябва да обявят и конкретните имена на кандидатите за кметове, а регистрирането на листите за общински съветници в ОИК ще продължи от 19 септември до 26 септември 2023 г. включително. ГЕРБ-СДС, ДПС и ИТН все още не са обявили дали и как ще участват на местните избори в Пловдив. Партията на Дани Каназирева „Съюз за Пловдив“ се регистрира в ЦИК за изборите за кметове и общински съветници, но до момента също не е обявила дали и как ще се включи в битката, поне за местния парламент. За кандидати за кмет на Пловдив през следващите 4 години се обявиха проф. Ивайло Старибратов от коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“, Славчо Атанасов от коалиция „Съединени за Пловдив“ (в която влизат 7 малки партии, като водещата е „Кауза България“ на Георги Титюков), Ангел Георгиев от „Възраждане“, арх. Костадин Палазов от БСП, журналистът Руси Чернев, общественикът Стефан Станчев, зад когото се очаква също да застане коалиция от партии, адв. Тони Стойчева и географът Николай Иванов. Всички са в очакване какъв ще бъде ходът на Бойко Борисов, след като вчера лидерът на ГЕРБ в […]

Остра и изпълнена с тактически комбинации е предизборната игра във втория по големина град в България, в който резултатите от местния вот ще са изключително показателни за политическата ситуация в цялата страна. Големият залог тук е дали и следващият кмет на Пловдив ще бъде подкрепен от ГЕРБ, както през последните 16 години. Август е месецът за размисъл Факт е, че с изключение на „Възраждане“, парламентарно представените партии и коалиции все още не са обявили официално своите кандидати за кмет, въпреки заявките, че ще направят това до края на юли. Пловдивските партии „Казуа България“, „Съюз за Пловдив“ и ЗС „Александър Стамболийски“ също. Още през ноември миналата година Бойко Борисов заяви, че „много харесва“ районния кмет на „Тракия“ Костадин Димитров, който се радва и на “широка подкрепа от гражданите“.  Димитров и кметът на район „Централен“ Георги Стаменов са и с най-много номинации от местните структури, но от ГЕРБ все още запазват мълчание. Малко е вероятно  ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ да застанат зад обща кандидатура, тъй като най-разпознаваем от коалицията ПП-ДБ е издателят и общественик Манол Пейков, който не е желан нито от привържениците на ГЕРБ, нито от представителите на ПП в града. Това не изключва варианта на предизборното поле  да се появи и фигура, която има подкрепа на определени структури […]

20 минути безплатен престой в „Синя зона“. Това предложи издигнатият от ПП „Възраждане“ кандидат за кмет на Пловдив Ангел Георгиев. Кандидатурата му беше обявена днес на пресконференция. Той е областен координатор на „Възраждане“ за пловдивско и настоящ депутат. Според него това ще е стимул за хората, които ще престояват за кратко и по работа, както и реверанс към пловдивчани. „Основната ми мотивация да се кандидатирам е, че ние имаме нужда от коренна промяна на управлението на града. Пловдив може повече, но е попаднал в корупционен възел. Моята мотивация е да разсечем този корупционен възел и да сложим край на това. Искам да бъде сменена философията на управлението на града, така че да се работи в полза на града, а не на определени обръчи от фирми и бизнесмени, които източват града“, каза настоящият депутат Ангел Георгиев. На пресконференцията той представи едни от най-важните акценти в програмата си, като наблегна основно на трафика в града. Едни от тях са  паркинги на два етажа из целия град и където е възможно, умни светофари и зелени вълни, връзка между кварталите и изграждане на околовръстно шосе, както и пробиви на възлови места, което ще облекчи трафика. Засегна и големият брой на безстопанствените животни, като предложи изграждане на нови общински […]

Националистите от „Възраждане“ са първата политическа партия, която ще обяви своя кандидат за предстоящите кметски избори наесен в Пловдив. Това ще се случи на пресконференция този петък, 4 юли, съобщиха от централата на Възраждане. По неофициална информация партията ще номинира или Ангел Георгиев, или Емил Янков. За оставащите по-малко от три месеца до старта на кампанията никоя друга политическа формация не е обявила своя кандидат. Социалистите в града на тепетата номинираха само кандидатите си за кмет на районите „Южен“ и „Централен“. От ПП „Продължаваме промяната“ все още не са посочили кой ще е техният кандидат. А Бойко Борисов още миналата година беше категоричен, че настоящият кмет Здравко Димитров няма да се кандидатира отново. Припомняме, че към момента на политическата писта за кметската надпревара се появиха само непартийни кандидатури.  Цяла година преди същинските избори географът Николай Иванов даде заявка за участие. В местния вот за кмет и общински съветник първа се включи и адвокат Тони Стойчева. В ефира на Дарик общественикът, писател и визионер Стефан Станев също обяви намеренията си да се кандидатира за кмет.

Харесайте Facebook страницата ни