в Пловдив / Избори / Местни избори 2023 / Възраждане ще обявят кандидата си за кмет на Пловдив този петък

Възраждане ще обявят кандидата си за кмет на Пловдив този петък

Националистите от „Възраждане“ са първата политическа партия, която ще обяви своя кандидат за предстоящите кметски избори наесен в Пловдив. Това ще се случи на пресконференция този петък, 4 юли, съобщиха от централата на Възраждане. По неофициална информация партията ще номинира или Ангел Георгиев, или Емил Янков. За оставащите по-малко от три месеца до старта на кампанията никоя друга политическа формация не е обявила своя кандидат. Социалистите в града на тепетата номинираха само кандидатите си за кмет на районите „Южен“ и „Централен“. От ПП „Продължаваме промяната“ все още не са посочили кой ще е техният кандидат. А Бойко Борисов още миналата година беше категоричен, че настоящият кмет Здравко Димитров няма да се кандидатира отново. Припомняме, че към момента на политическата писта за кметската надпревара се появиха само непартийни кандидатури.  Цяла година преди същинските избори географът Николай Иванов даде заявка за участие. В местния вот за кмет и общински съветник първа се включи и адвокат Тони Стойчева. В ефира на Дарик общественикът, писател и визионер Стефан Станев също обяви намеренията си да се кандидатира за кмет.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Възраждане

Националистите от „Възраждане“ са първата политическа партия, която ще обяви своя кандидат за предстоящите кметски избори наесен в Пловдив. Това ще се случи на пресконференция този петък, 4 юли, съобщиха от централата на Възраждане.

По неофициална информация партията ще номинира или Ангел Георгиев, или Емил Янков.

За оставащите по-малко от три месеца до старта на кампанията никоя друга политическа формация не е обявила своя кандидат.

Социалистите в града на тепетата номинираха само кандидатите си за кмет на районите „Южен“ и „Централен“. От ПП „Продължаваме промяната“ все още не са посочили кой ще е техният кандидат. А Бойко Борисов още миналата година беше категоричен, че настоящият кмет Здравко Димитров няма да се кандидатира отново.

Припомняме, че към момента на политическата писта за кметската надпревара се появиха само непартийни кандидатури.  Цяла година преди същинските избори географът Николай Иванов даде заявка за участие. В местния вот за кмет и общински съветник първа се включи и адвокат Тони Стойчева. В ефира на Дарик общественикът, писател и визионер Стефан Станев също обяви намеренията си да се кандидатира за кмет.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]

Други новини