Избори 2024

Водещи новини

Готов е проектът за нова детска градина в Северен

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Готов е проектът за нова детска градина в Северен

Грижата за децата и подкрепата за родителите е основен приоритет за кмета на район „Северен“ Стоян Алексиев. Именно за това той работи активно за решаване на един от най-наболелите проблеми с липсата на места в детските градини и ясли.

„Вече е готов проектът за нова детска градина с физкултурен салон на ъгъла на улиците „Победа“ и „Св. Иван Рилски“ до СУ „Пейо Кр. Яворов“. Тя ще разполага  с 4 групи за над сто деца. Имаме издадено разрешение за строеж и се търси финансиране“, съобщи кметът на „Северен“ Стоян Алексиев.

Той допълни, че освен това се проектира още една нова детска градина с физкултурен салон за  4 групи за 100 деца двора на ДГ „Бреза“, на ул. „Стефан и Обрейко Обрейкови“ до СУ „Христо Г. Данов“. Това означава допълнителни над 200 места за най-малките жители на района.

„С изграждането на новите детски градини ще се реши проблемът с липсата на места  в интерес и на родителите, и на децата“, каза още Стоян Алексиев. Той обясни, че разкриването на допълнителни места в детските градини помага на родителите да се чувстват по-уверени и спокойни. А това им дава възможност да се фокусират върху своята работа и ангажименти, знаейки,  че за децата  се полагат безопасни и качествени грижи.

Освен това наличието на физкултурни салони предоставя допълнителни възможности за развитие и здравословен растеж на децата.

Детските градини създават идеална среда за социално взаимодействие и създаване на приятелства както между децата, така и между родителите. Новите заведения ще предоставят на родителите сигурност, удобство и възможности за развитие на техните деца. Те представляват важна инвестиция в бъдещето на общността и допринасят за по-добро качество на живот за всички, коментира кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив