Избори 2024

Водещи новини

Кожени сандали за лятото: Заслужава ли си инвестицията?

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]

Инвестицията в качествени и скъпи обувки е всъщност инвестиция в здравето. Естествената кожа осигурява комфорт на стъпалото и мекота, която позволява на обувките да приемат формата на крака. Освен това естествената кожа е дишаща натурална материя, което я прави най-правилният избор за дълги разходки в горещите летни дни. На въпроса „Заслужава ли си инвестицията?“ категорично отговаряме Да! Кожените сандали са изключително издръжливи и устойчиви във времето. Ще изплатят цената си трикратно във времето, не само с издръжливост, но и с отпочинали и здрави крака!

Кожени сандали – гореща тенденция и инвестиция в бъдещето

Ако с горните редове сме ви убедили, че най-добрата опция за лятото са кожени обувки, и сте на път да поръчате своите сандали от естествена кожа, но не сте сигурни за какво да внимавате при избора си, то тази статия е точно за Вас.

На първо място разгледайте голямото разнообразие от модели кожени сандали в магазини CCC или на техния сайт, за да се уверите, че ще си харесате модел и дизайн, който да пасва на Вашия стил. Това лято модните тенденции поставиха кожените сандали на пиедестал, като ги направиха по-масивни, с повече каишки и висока подметка за по-голям комфорт. Имаме и още по-добра новина за Вас. Кожените сандали никога не излизат от мода! Един класически модел е перфектната инвестиция в бъдещето, която ще Ви разхожда по красиви места още много лета.

Какво трябва да знаем при избора на кожени сандали?

Два са компонентите, които имат особено значение при избора на кожени сандали, и оказват влияние върху издръжливостта им – каишките и подметката. Залепените подметки се отделят лесно, особено когато са подложени на по-голямо натоварване в горещите дни. Подметките трябва да бъдат зашити за допълнителна издръжливост.

Горната част, каишките, трябва да са от здрава кожа, която няма да се разпадне само след няколко месеца. Най-качествените кожени сандали са направени от плътна кожа, която е по-скъпа, но си заслужава инвестицията във времето. Не се водете от ниската цена при избора на кожени сандали. По-добре е да инвестирате в един чифт, който ще носите по-дълго време, и краката Ви ще се чувстват удобно, отколкото да смените няколко чифта евтини сандали, с които няма да се насладите пълноценно на летните разходки.

При избора на сандали от естествена кожа, имайте предвид, че тя се отпуска с носенето, но не избирайте сандали, които са твърде тесни. Кожата ще омекне, но ще пасва по-добре на краката Ви, а тесните обувки причиняват по-сериозни проблеми.

5 съвета за поддръжка на естествена кожа

И така, вече сте си поръчали чифт кожени сандали. Разходките с тях са като ходене по облаци. Любов от пръв поглед. Но това е само началото. Както всяка връзка, трябва да положите усилия, за да продължи. Ето и 6 съвета как да поддържате обувките си от естествена кожа, за да ви носят дълго време радост и удобство:

  1. Нанасяйте допълнителна зашита при дъждовни дни.
  2. Не оставяйте кожените сандали навън под пряка слънчева светлина за дълго време.
  3. Съхранявайте кожените сандали в памучни торбички извън сезона.
  4. Дървените калъпи предпазват сандалите от намачкване и извиване.
  5. Почиствайте замърсяванията от обувките си навреме.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив