Вирусна чревна инфекция е причината за повръщането на децата от детска градина Славей

Вирусна чревна инфекция е причината за повръщането на децата от детска градина „Славей“ в Пловдив. Трите деца, които бяха настанени в инфекциозната клиника на болница „Свети Георги“, вече са изписани, съобщиха от Здравната инспекция пред bTV. От БАБХ все още не са обявили резултатите от пробите от храната, които взеха. Кметът на Северен разпореди проверка на ДГ Славей след случая с деца с хранително натравяне На 15 ноември здравните власти и Агенцията по храните влязоха спешно на проверка в детската градина, след като 12 деца бяха със симптоми, а три от тях – хоспитализирани. Миналия понеделник 4-годишно дете е върнато вкъщи заради повръщане. На следващия ден още няколко деца от същата група проявяват симптоми, а късно вечерта седем от тях търсят лекарска помощ.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Детска градина, места
Снимка: Община Пловдив

Вирусна чревна инфекция е причината за повръщането на децата от детска градина „Славей“ в Пловдив. Трите деца, които бяха настанени в инфекциозната клиника на болница „Свети Георги“, вече са изписани, съобщиха от Здравната инспекция пред bTV.

От БАБХ все още не са обявили резултатите от пробите от храната, които взеха.

Кметът на Северен разпореди проверка на ДГ Славей след случая с деца с хранително натравяне

На 15 ноември здравните власти и Агенцията по храните влязоха спешно на проверка в детската градина, след като 12 деца бяха със симптоми, а три от тях – хоспитализирани. Миналия понеделник 4-годишно дете е върнато вкъщи заради повръщане. На следващия ден още няколко деца от същата група проявяват симптоми, а късно вечерта седем от тях търсят лекарска помощ.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини