Избори 2024

Водещи новини

Кметът на Северен разпореди проверка на ДГ Славей след случая с деца с хранително натравяне

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Кметът на Северен разпореди проверка на ДГ Славей след случая с деца с хранително натравяне

Кметът на район “Северен” Венцислава Любенова разпореди спешна проверка в ДГ “Славей” след сигнала за няколко деца с хранително натравяне. Вчера сутринта Любенова светкавично посети детската градина, за да се увери лично какво се случва, и да окаже съдействие за разрешаване на породилата се ситуация.

“Детското меню се готви на място в градината. От ястията са консумирали всички деца, но с хранителни разстройства са малчуганите само от една група”, обясни пред районната администрация директорката на детското заведение Любка Биволарска. От детското заведение не изключват вероятността вирус да е причината за неразположението на децата.

Деца от пловдивска детска градина са били прегледани в болница заради хранително натравяне

Екипи на ОД на БАБХ и РЗИ – Пловдив вече са взели проби. “Очакваме резултатите. Категорична съм, че не трябва да се допускат никакви компромиси със здравето на децата ни. Ако има виновни, те ще понесат своята отговорност”, коментира след проверката Венцислава Любенова.

Заедно с районния кмет на място бяха главните експерти по здравеопазване и образование Петя Кирова и Магдалена Георгиева, както и главният юристконсулт на “Северен” Манол Митев. Районната администрация настоява за пълна координация между отделните институции, отговорни за детското здраве и образование и за своевременно разрешаване на случая. “Грижата за децата е основен приоритет на новия кметски екип на района”, подчерта Венцислава Любенова. По думите й след случилото се всички деца са в добро общо състояние. Но такива инциденти не трябва да бъдат допускани отново.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив