Избори 2024

Водещи новини

Риба на фурна с гарнитура се оказа причината за хранителното натравяне в ДГ „Радост“

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Хранително натравяне

Риба на фурна с гарнитура се оказа причината за хранителното натравяне в детска градина „Радост“ в Пловдив, разкри проверката на Областната дирекция по безопасност на храните и Регионалната здравна инспекция.

На 30 май осем деца от първа група в детската градина „Радост“ проявяват симптоми на висока температура и стомашно разстройство. Децата не са хоспитализирани. Взети са проби от приготвените за деня ястия и от кухненската посуда.

Резултатите показват отклонения от нормите в основното ястие и в контактните повърхности. На детската градина е издадено предписание, а директорът ще получи Акт за установяване на административно нарушение (АУАН).

При проверката в кухнята-майка е установено, че същия ден са приготвени 340 порции от същата храна, доставени в три детски градини и склад. В тези обекти резултатите не показват отклонения от нормите.

РЗИ Пловдив са взели проби от персонала на групата за дизентерия, салмонела, ентеропатогенни коли и стафилококи. Резултатите са отрицателни. Очаква се официалното становище на инспекцията по случая.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив