Избори 2024

Водещи новини

Здравко Димитров се среща с феновете на Ботев и Локомотив днес

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Община Пловдив

Среща с представители на двата пловдивски футболни гранда – Ботев и Локомотив, се очаква да се проведе в Община Пловдив днес.

В петък пред кмета Здравко Димитров привържениците на „черно-белите“ настояха за равнопоставеност при финансирането на двата клуба, както и за пълен одит на строежа на стадион „Христо Ботев“, за чието довършване градоначалникът предложи ОбС да гласува още 22,5 милиона лева.

Целта днес е да бъде направен пореден опит да се потуши напрежението, като се стигне до консенсус как на предстоящата сесия на Общински съвет да бъде обсъден начина на финансиране на завършването на двата стадиона.

„Ако не се стигне до разбирателство между феновете на двата отбора, не изключвам точката да бъде оттеглена“, заяви вече кметът на Пловдив.

В събота лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска оставката на Здравко Димитров и на заместника му по строителство заради неуредиците със строежа на клубния стадион на Ботев. Очаква се след приключването на срещата градоначалникът да даде пресконференция.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив