Започва Седмица на пожарната безопасност в Пловдив

С множество събития, посветени на правилата за безопасно поведение при пожар и други инциденти, започва Седмица на пожарната безопасност в Пловдив. През следващите седем дни в пожарните служби ще се състоят дни на отворените врати, демонстрации, учебни евакуации, беседи, исторически изложби, срещи с ветерани и различни обществени кампании. Стартът беше даден на площада пред община Пловдив с изложения на три огненочервени автомобила- за пожарогасене, спасителна дейност и автомеханична стълба, както и техника, използвана при ПТП, земетресения, наводнения и инциденти с опасни вещества. Програмата продължи с детската образователна театрална постановка на открито „ Безопасна приказка“, в която  със своите кукли – Рошковците, участваха актьорите от Държавния куклен театър Пловдив. Утре в двора на Пожарната на ул. „Преслав“ ще бъдат отличени заслужилите пожарникари, ще бъде почетена и паметта на загиналите при изпълнение на служебен дълг огнеборци.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Седмица на пожарната безопасност в Пловдив
Снимка: РДПБЗН - Пловдив

С множество събития, посветени на правилата за безопасно поведение при пожар и други инциденти, започва Седмица на пожарната безопасност в Пловдив. През следващите седем дни в пожарните служби ще се състоят дни на отворените врати, демонстрации, учебни евакуации, беседи, исторически изложби, срещи с ветерани и различни обществени кампании.

Стартът беше даден на площада пред община Пловдив с изложения на три огненочервени автомобила- за пожарогасене, спасителна дейност и автомеханична стълба, както и техника, използвана при ПТП, земетресения, наводнения и инциденти с опасни вещества.

Програмата продължи с детската образователна театрална постановка на открито „ Безопасна приказка“, в която  със своите кукли – Рошковците, участваха актьорите от Държавния куклен театър Пловдив.

Утре в двора на Пожарната на ул. „Преслав“ ще бъдат отличени заслужилите пожарникари, ще бъде почетена и паметта на загиналите при изпълнение на служебен дълг огнеборци.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини