Избори 2024

Водещи новини

24 загинали и 418 пострадали при катастрофи в Пловдив и областта от началото на годината

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
МВР, полиция, катастрофа, инцидент

През първото шестмесечие на годината броят на загиналите при катастрофи в Пловдивска област е – 24, а 418 са пострадалите. Това съобщи на среща в областна управа ст. инспектор Илиян Гвоздев от МВР Пловдив, на която бяха обсъдени мерки за подобряване на пътната безопасност на територията на града и региона.

Статистиката на „Пътна полиция“ показва още, че общият брой на тежките ПТП-та е 330. В сравнение с първото полугодие на миналата година, броят на загиналите се е увеличил със 7, на пострадалите с 48.

Областният управител Ангел Стоев поиска КАТ и Областно пътно управление да набележат пътните участъци с опасни дупки, да се предприемат спешни ремонти,  да се установят местата с нарушена пътна маркировка и лисващи знаци. От КАТ предложиха и други мерки, които да доведат до намаляване броя на ПТП.

По време на разговорите бе коментирана и подготовката за зимното поддържане.

В началото на август АПИ обяви тръжни процедури за избор на изпълнители за текущ ремонт и поддържане на републиканската пътна мрежа за следващите три години.  „За Пловдив и областта прогнозната стойност е малко над 13,2 млн. лв. за общо  933 км пътна мрежа“, обясни шефът на Областно пътно управление Петър Петров. Той допълни, че обявените поръчки са по ускорена процедура, за да се подсигури предстоящия зимен сезон. До подписване с избраните изпълнители, ще работят фирмите, които в момента имат договор за поддръжка.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив