Избори 2024

Водещи новини

КОЦ Пловдив със седмица на отворените врати под надслов „Заедно в борбата срещу рака“

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Комплексен онкологичен център (КОЦ) в Пловдив

Седмица на отворените врати под надслов „Заедно в борбата срещу рака“ организират от „Комплексен онкологичен център (КОЦ) – Пловдив“.  Кампанията е по повод 04 февруари – „Световен ден за борба с рака“ и ще се проведе от 30.01.2023 г. до 03.02.2023 г. Всеки един желаещ да се запише за безплатен профилактичен преглед, може да го направи на следните телефони: 032/278 721, 032/278 765 , 032/278 761, 032/278 762.  Прегледите ще се проведат в часовете между 12,00 и 14,00 часа в сградата на Диагностично-консултативен блок към КОЦ – Пловдив, намиращ се на бул. „Васил Априлов“ № 15 А.

„Всяка година в „КОЦ – Пловдив“ организираме различни кампании за профилактични прегледи, от които се възползват стотици пациенти. Лечебното заведение разполага с най-иновативните и щадящи методи за лечение на раковите заболявания, а висококвалифицираните ни специалисти консултират и лекуват пациенти от цяла България. Със закупуването на новия линеен ускорител, който бе въведен в експлоатация през месец септември, качеството на предлаганите от нас методи за лечение ни постави редом до много европейки болници. Няма да спрем да повтаряме, че ранната диагностика е ключът към успешното лечение“, заяви управителят на лечебното заведение доц. д-р Тихомир Дерменджиев по повод стартиращата седмица на отворените врати.

Ракът е едно от най-разпространените заболявания в света. Близо 3 млн. души в ЕС са били диагностицирани с рак през 2020г., а 1,27 млн. души са починали от онкологични заболявания. Това прави рака втората водеща причина за смъртта на хората в ЕС след сърдечно-съдовите заболявания.  Около 40% от случаите в ЕС могат да бъдат предотвратени, а в Европа има около 12 млн. души, които са се възстановили от рак. Профилактичните прегледи, изследванията, новите лечения и профилактиката са в основата на мерките срещу болестта.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив