За седмица са направени 802 безплатни прегледа за рак на гърдата в КОЦ Пловдив

Розова панделка на ревера си поставиха, в знак на съпричастност към болните от рак на гърдата, в Комплексен онкологичен център – Пловдив. Лекари, медицински сестри и част от персонала се събраха точно в 13,00 часа в двора на лечебното заведение и  пуснаха в небето розови балони, като с това изразиха подкрепата си към жените с коварната диагноза. Поводът е днешния Международен ден за борба с рака на гърдата. И през тази година от КОЦ – Пловдив проведоха кампания за безплатни профилактични прегледи. В периода 05-12 октомври 2022г. са извършени 802 прегледа. 384 жени са насочени към Отделението по образна диагностика. Сред най-честите рискови фактори за развитие на рак на гърдата са напредването на възрастта, преболедуван в миналото рак на гърда, фамилна анамнеза за рак на гърда, генетично предразположение и др. Специалистите напомнят, че придържането към здравословен начин на живот, умерена физическа активност, поддържане на оптимални стойности на телесното тегло, ограничаване на вредните навици като тютюнопушене и злоупотребата с алкохол, могат да намалят риска от развитието на рак на гърдата. От Комплексния онкологичен център – Пловдив напомнят, че ранната диагностика е ключът към успешното лечение.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Комплексен онкологичен център в Пловдив - рак на гърдата
Снимка: община Пловдив

Розова панделка на ревера си поставиха, в знак на съпричастност към болните от рак на гърдата, в Комплексен онкологичен център – Пловдив. Лекари, медицински сестри и част от персонала се събраха точно в 13,00 часа в двора на лечебното заведение и  пуснаха в небето розови балони, като с това изразиха подкрепата си към жените с коварната диагноза. Поводът е днешния Международен ден за борба с рака на гърдата.

И през тази година от КОЦ – Пловдив проведоха кампания за безплатни профилактични прегледи. В периода 05-12 октомври 2022г. са извършени 802 прегледа. 384 жени са насочени към Отделението по образна диагностика.

Сред най-честите рискови фактори за развитие на рак на гърдата са напредването на възрастта, преболедуван в миналото рак на гърда, фамилна анамнеза за рак на гърда, генетично предразположение и др. Специалистите напомнят, че придържането към здравословен начин на живот, умерена физическа активност, поддържане на оптимални стойности на телесното тегло, ограничаване на вредните навици като тютюнопушене и злоупотребата с алкохол, могат да намалят риска от развитието на рак на гърдата.

От Комплексния онкологичен център – Пловдив напомнят, че ранната диагностика е ключът към успешното лечение.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини

Харесайте Facebook страницата ни