Избори 2024

Водещи новини

Заместник-кметът Стефан Стоянов откри първата фабрика за нитрилни ръкавици в Европа

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Стефан Стоянов откри първата фабрика за нитрилни ръкавици в Европа
Снимка: Община Пловдив

Първата фабрика за производство на нитрилни ръкавици в Европейския съюз беше открита в Пловдив. Инвестицията от 15 млн. лв. е на българската стартъп компания PPS Manufacturing, която е единствен производител на този вид продукти за здравеопазването и хранително-вкусовата промишленост. Базата е разположена на 6000 кв. м, на комуникативно място в града.

Разполага със собствена производствена линия, с най-модерното оборудване и складово пространство.

„Тази инвестиция не е най-голямата за региона ни, но със сигурност е една от най-значимите, защото преди всичко е българска. Създадена е изцяло от български предприемачи. Рядко се среща компания от Източна Европа, която дава заявка за лидерство в подобни мащаби.“ С тези думи заместник-кметът по бизнес развитие Стефан Стоянов се обърна към Георги Петков, Антон Петров и Димитър Стамов от мениджмънта на компанията. Той допълни още, че хора като тях са типичните представители на новата вълна български индустриалци, които променят страната ни последните години и вдъхновяват младите хора.

За мениджърския екип проектът има пълен потенциал да се развие и да постигне автономия от доставки на суровини от Югоизточна Азия.

Изграждането на фабриката е без аналог до момента. То е подкрепено с финансиране от ДЗЗД „Фонд за устойчиви градове“ по линия на финансов инструмент „Фонд за градско развитие“ и ще създаде 100 нови работни места.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив