Първа копка на нова фабрика за майонеза „Краси“ в Пловдив

Спърва копка бе даден стартът на строителството на новата база на Фабрика за майонеза „Краси” в Пловдив. Проектът предвижда в следващите месеци предприятието да бъде разширено с нова производствена, складова и административна част, на обща площ близо 5200 кв.м. Инвестицията е за 6 млн. лв. собствени средства. Очаква се строителството на новата сграда на фабриката и монтажът на машините и съоръженията да завърши до края на 2023 година. В проектът по изграждането ще участват български фирми, а по-голямата част от оборудването, в това число и поточните линии, са произведени от експертен екип на Фабриката за майонеза „Краси”. Допълнителното оборудване от специална неръждаема стомана и електрониката са произведени от водещи пловдивски компании. Новата база ще е разположена в имот, съседен на този, където се намира и в момента известната пловдивска фабрика. Тя ще допринесе за подобряване условията за работа на персонала, в производството и при съхранение на продукцията. Стартът на строителството бе даден по традиция след водосвет от Отец Георги, последван от счупена бутилка шампанско в кофата на багера. По време на официалната церемония собственикът на Фабрика за майонеза „Краси” Димитър Консулов заяви, че не е лесно да инвестираш по време на криза, но това е показател, по който може да се […]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Първа копка на фабрика за майонеза Краси в Пловдив
Снимка: Дарик

Спърва копка бе даден стартът на строителството на новата база на Фабрика за майонеза „Краси” в Пловдив. Проектът предвижда в следващите месеци предприятието да бъде разширено с нова производствена, складова и административна част, на обща площ близо 5200 кв.м. Инвестицията е за 6 млн. лв. собствени средства.

Очаква се строителството на новата сграда на фабриката и монтажът на машините и съоръженията да завърши до края на 2023 година. В проектът по изграждането ще участват български фирми, а по-голямата част от оборудването, в това число и поточните линии, са произведени от експертен екип на Фабриката за майонеза „Краси”. Допълнителното оборудване от специална неръждаема стомана и електрониката са произведени от водещи пловдивски компании.

Новата база ще е разположена в имот, съседен на този, където се намира и в момента известната пловдивска фабрика. Тя ще допринесе за подобряване условията за работа на персонала, в производството и при съхранение на продукцията. Стартът на строителството бе даден по традиция след водосвет от Отец Георги, последван от счупена бутилка шампанско в кофата на багера.

По време на официалната церемония собственикът на Фабрика за майонеза „Краси” Димитър Консулов заяви, че не е лесно да инвестираш по време на криза, но това е показател, по който може да се прецени тежестта на една компания. Няколко кризи вече са зад гърба ни, надявам се да успеем и тази да изпратим без сериозни последици, коментира още той.

Димитър Консулов основава емблематичното за Пловдив и България предприятие през 1994 г., като започва работа едва с 15 работници и служители. Днес във фирмата се трудят над 160 души.

Вече повече от 28 години Фабрика за майонеза „Краси” е лидер на пазара на майонеза у нас.  Продукцията ѝ се изнася в Испания, Великобритания, Гърция, Кипър, Германия и САЩ.

Майонеза „Краси” е „Любима марка” на българския потребител, неколкократно е номинирана и печели признанието за „Компания на годината”, има брандът има редица отличия от Международни и български изложения, носител е на Рекорд на Гинес и е призната за изключителна и доминираща търговска марка от глобалната организация Супербрандс.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини