Избори 2024

Водещи новини

Заместник-кметът Стефан Стоянов участва в откриването на нов завод в Тракия икономическа зона

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Стефан Стоянов открива нов завод
Снимка: Община Пловдив

Нов завод за бетоновози в Тракия икономическа зона откри фирма „Либхер“. Лентата на новата инвестиция за 17 млн. евро прерязаха един от собствениците на немския концерн – Филип Либхер, изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Богдан Богданов, областният управител на Пловдив Йордан Иванов, заместник-кметът по образование, бизнес развитие и европейски политики на Пловдив Стефан Стоянов, създателят и изпълнителен директор на Тракия икономическа зона Пламен Панчев и др.

Новооткритият завод е третата инвестиция на фирмената група „Либхер“ в Тракия икономическа зона. Този път производствената база е в пределите на града и е изградена върху терен от 37 000 кв. м.

„Либхер“ е един от първите големи чужди инвеститори в Пловдив. Благодарение на такива инвестиции и местната власт Пловдив се превърна в индустриална столица в България“, заяви зам.-кметът  Стефан Стоянов.

Това е и първият завод за специализирана тежка техника на „Либхер“ не само в Пловдив, но и в България. Разположен е на Кукленско шосе, близо до митницата.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив