Избори 2024

Водещи новини

Поставиха нови пейки в парк „Васил Априлов“

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Парк Васил Априлов
Снимка: Община Пловдив

Десет нови пейки монтира екип на „Градини и паркове“ в парк „Васил Априлов“, разположен до кръстовището на едноименния пловдивски булевард с ул. „Пещера“. Те са дарение от „Дунапак Родина“ АД, а представители на фирмата, които дойдоха в градинката, благодариха за оказаното съдействие.

Благодарение на дарението са сменени всички стари пейки, които вече са били крайно амортизирани и в силен контраст с добре поддържаното пространство в подножието на Младежкия хълм, отбелязаха заместник-директорите на общинското предприятие Николай Чунчуков и Николай Киров. По думите им следващата седмица се предвижда да бъдат премахнати  опасните метални катерушки. Предстои да бъде доизградена и липсващата част от пешеходните алеи.

Общо 60 пейки дари на пловдивчани „Дунапак Родина“ по повод навършените през май 60 години от откриването на завод „Родина“, един от първите заводи за производство на велпапе на Балканите. Част от тях са поставени в парковете „Лаута“ и „Чайка“, в градинката на бул. „Марица“ 55 и пред храма „Свето Преображение Господне“ в „Тракия“.

Директорът на „Градини и паркове“ Веселин Козарев коментира, че с радост съдействат на всички фирми и граждани, които желаят да направят дарение за облагородяване на парковата среда в Пловдив.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив