Втора извънредна сесия за съдбата на пловдивския Панаир е насрочена за 9 часа днес

Втора извънредна сесия за съдбата на пловдивския Панаир е насрочена за 9 часа днес. Единствената точка в дневния ред на заседанието е промяна на решението местния парламент от 19 декември, прието с гласовете на ГЕРБ и на автентичното местно БСП, с което на практика бизнесменът Георги Гергов придобива над 79% от капитала на дружеството „Пълдин Туринвест“, стопанисващо Панаира. Така, ставайки мажоритарен собственик, Гергов може да взима еднолични решения за Международното пловдивско изложение с 350 декара земи и имоти към него. Датата на днешната сесия не е посочена случайно от съветниците, поискали провеждането й. За 13 часа е насрочено  извънредно общо събрание на акционерите на „Пълдин Туринвест“. От групата на „Демократична България“ настояват Общинският съвет да откаже увеличението на капитала и промяната в устава на дружеството, с което се намалява делът на общината в него. На заседанието на местния парламент ще присъства и съпредседателят на партията Христо Иванов. Вчера стотици пловдивчани излязоха на протестно шествие заради съдбата на Панаира. Те призоваха всички днес да се съберат на извънредната сесия на Общинския съвет. Хората се опасяват, че ако Гергов придобие контролния пакет акции, Панаира ще бъде превърнат в строителна площадка.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Общински съвет - Пловдив

Втора извънредна сесия за съдбата на пловдивския Панаир е насрочена за 9 часа днес. Единствената точка в дневния ред на заседанието е промяна на решението местния парламент от 19 декември, прието с гласовете на ГЕРБ и на автентичното местно БСП, с което на практика бизнесменът Георги Гергов придобива над 79% от капитала на дружеството „Пълдин Туринвест“, стопанисващо Панаира. Така, ставайки мажоритарен собственик, Гергов може да взима еднолични решения за Международното пловдивско изложение с 350 декара земи и имоти към него.

Датата на днешната сесия не е посочена случайно от съветниците, поискали провеждането й. За 13 часа е насрочено  извънредно общо събрание на акционерите на „Пълдин Туринвест“.

От групата на „Демократична България“ настояват Общинският съвет да откаже увеличението на капитала и промяната в устава на дружеството, с което се намалява делът на общината в него. На заседанието на местния парламент ще присъства и съпредседателят на партията Христо Иванов.

Вчера стотици пловдивчани излязоха на протестно шествие заради съдбата на Панаира. Те призоваха всички днес да се съберат на извънредната сесия на Общинския съвет. Хората се опасяват, че ако Гергов придобие контролния пакет акции, Панаира ще бъде превърнат в строителна площадка.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини