Избори 2024

Водещи новини

Стотици пловдивчани отново излязоха на протест заради съдбата на Панаира

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Протест в защита на Пловдивския панаир
Снимка: Фейсбук

Стотици пловдивчани отново излязоха на протест заради съдбата на Панаира. Хората настояват съветниците да присъстват на утрешната извънредна сесия на Общинския съвет, свикана специално заради казуса, и да гласуват против увеличаването на капитала на бизнесмена Георги Гергов от 50 на 79% в дружеството, стопанисващо Панаира. Така ставайки мажоритарен собственик, Гергов може да взима еднолични решения за Международното пловдивско изложение с 350 декара земи и имоти към него.

С викове „Оставка“ протестиращите тръгнаха от сградата на Община Пловдив, като преминаха през цялата Главна улица, а финалната им точка беше площад Съединение, където се намира Прокуратурата. Част от надписите по издигнатите плакати гласяха „ГЕРБ + Гергов = неочаквано добра комбинация“ , „Долу копитата от Панаира“ и „ОбС се продаде, а гражданите – не“. С апели „Протестът е за вас, ходете с нас“, Хората подканяха разхождащите се по Главната улица други хора да се включат към протестното шествие.

Протестиращите призоваха всички утре да се съберат на извънредната сесия на Общинския съвет. Те се опасяват, че ако Гергов придобие контролния пакет акции, Панаира с площ от 350 дка ще бъде превърнат в строителна площадка.

На протеста присъстваха общинските съветници от ДБ, които изразиха острото си недоволство от решението на местния парламент и инициираха извънредната сесия утре сутринта.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив