Избори 2024

Водещи новини

Пловдивчани отново излизат на протест заради съдбата на Панаира

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Протест - да спрем кражбата на Панаира

Пловдивчани отново излизат на протест заради съдбата на Панаира. Недоволството на хората е провокирано от решението на Общинския съвет от 19 декември, прието с гласовете на ГЕРБ и на автентичното местно БСП, с което на практика бизнесменът Георги Гергов придобива над 79% от капитала на дружеството, стопанисващо Панаира. Така, ставайки мажоритарен собственик, Гергов може да взима еднолични решения за Международното пловдивско изложение с 350 декара земи и имоти към него.

На предишния протест несъгласните с решението на местния парламент поискаха извънредна сесия по казуса. След насрочването й тя беше провалена, заради отсъствието на съветниците на ГЕРБ и местната левица.

По предложение на групата на ДБ бяха събрани нужните 17 подписа за провеждането на ново заседание, което не случайно е насрочено за понеделник сутринта. От 13 ч. утре ще се проведе и извънредно общо събрание, на което ще се увеличи капиталът на управляващото Панаира дружество.

В четвъртък в Парламента от „Демократична България” настояха държавата да се намеси по казуса, като обяви Панаира за паметник на културата. Причината – това е единственият начин, по който той да остане на пловдивчани, обясни в ефира на Дарик съветничката от партията Веселина Александрова.

„Ако Панаира отиде в ръцете на Гергов, той ще бъде превърнат в строителна площадка. Подкрепяме идеята за обявяването му за паметник на културата, коментира пред Дарик и депутатът от БСП Пловдив Иван Петков – Бебето.

„И в момента всички решения за Международен панаир Пловдив се вземат от един човек“, контрира съветникът от местната левица Йордан Василев, визирайки бизнесмена Георги Гергов. Според Василев темата за Панаирът се използва за предизборен пиар.

Протестът за собствеността на Панаира е насрочен за 14 часа днес пред сградата на Община Пловдив на площад „Стефан Стамболов“.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив