Избори 2024

Водещи новини

Владимир Славенски, ДБ: ЦИК саботира изборите, с ПП ще имаме поне 8 депутата от Пловдив и областта

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Владимир Славенски

Саботаж на изборите – така определи в ефира на Дарик Пловдив общинският съветник от ДБ в града на тепетата Владимир Славенски решението на ЦИК данните от машинното и хартиеното гласуване да се записват заедно в секционните протоколи.

„Отново виждаме в действие хартиената коалиция с пореден опит за ограничаване на  възможността за прозрачност на вота. Това решение крие много сериозни рискове – да се замазват протоколи, да не бъде отчетен правилно резултатът и след това да не може да се проследи, което ще затрудни много работата на РИК“, заяви Славенски и се солидаризира с действията на говорителя на ЦИК Светозар Томов, който подаде оставка заради решението на ЦИК, предложено от БСП и подкрепено от членовете на ЦИК, излъчени от ГЕРБ, ДПС и ИТН.

„Притесненията за честността на вота са големи – това решение, взето най-вероятно под политически натиск, ще доведе до големи проблеми при правилното отчитане на резултата, което не е в полза на демокрацията и гражданите. Затова се надявам то да бъде ревизирано, така че да бъде по-отчетно и да се вписват и двата вида гласуване“, каза още в ефира на Дарик съветникът от ДБ Пловдив.

На предстоящите избори на 2 април обединението между ПП и ДБ се надява на 5+1 депутатски места от Пловдив град и 3 в областта.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив