Избори 2024

Водещи новини

Иван Петков, БСП: Разколът на местно ниво за градската структура на левицата е оздравителен

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Иван Петков - БСП

БСП Пловдив е удовлетворено от напускането на вече бившите общинските съветници от левицата, защото това са хора, които от учредяването на новото ръководство на партията в Пловдив, дискредитират градската ни организацията. Те гласуват въпреки нашите решения по важни за Пловдив проблеми – като казуса с Панаира например, и в този смисъл т.н. разкол на местно ниво за градската структура на левицата е оздравителен, за да покажем истинското лице на партията на двата вида избори, които предстоят този година.

Това заяви в ефира на Дарик радио екс депутатът от левицата и водач на листата на партията в Пловдив за изборите на 2 април Иван Петков по повод скандала в БСП Пловдив с общинските съветници от „Автентична лява БСП“ и още 109 редови членове, които обявиха, че напускат БСП. По думите на Иван Петков, до петък, миналата седмица, в централата на левицата, са депозирани оставките само на отцепилите се съветници.

Очакванията са до края на месец май БСП Пловдив да излъчи кандидата си за кмет.

Относно номинацията, в структурите на левицата в града се обсъждат два варианта – външна фигура, която да не е от партията, каквото е предложението на Иван Петков,  или тясно-партийна кандидатура, каквото е мнението на част от Градския съвет.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив