В Пловдив / Общество / Украйнски бежанци и „Прегръдки от България“ пращат помощи на хората в Карлово

Украйнски бежанци и „Прегръдки от България“ пращат помощи на хората в Карлово

Украински бежанки пращат помощи на хората, пострадали от наводненията в селата около Карлово, пише „Клуб Z“. Майките с деца, които са приютени в България с помощта на гражданския доброволчески проект „Прегръдки […]

Украински бежанки пращат помощи на хората, пострадали от наводненията в селата около Карлово, пише „Клуб Z“. Майките с деца, които са приютени в България с помощта на гражданския доброволчески проект „Прегръдки от България“, видели във Фейсбук какво се случва с хората в наводнените села и веднага решили да им пратят част от помощите, които се събрали за тях самите.

„Знаем какво е да загубиш всичко“, обясняват те жеста си. Намерили адрес на кметствата на пострадалите села и пратили вещи от първа необходимост за пострадалите.

Междувременно от организацията обявиха, че кметовете на пострадалите села имат нужда от багери и молят доброволци да наемат машини за разчистване на наносите.

Прегръдки от България“ е доброволчески проект, който няма европейско или държавно финансиране. Доброволците в него събират кавото могат, за да помогнат на бежанците – мебели, средства, дрехи, даряват труд…

Организацията поддържа дом за майки с деца от Украйна в Перник с капацитет 70 легла.

Източник: Darik.bg
Send this to a friend