в Пловдив / Образование / Ученици от СУ „Христо Г. Данов“ гостуваха на Пламен Панов

Ученици от СУ „Христо Г. Данов“ гостуваха на Пламен Панов

Учениците от 3б клас на пловдивското Средно училище „Христо Г. Данов“ гостуваха вчера следобед на заместник-кмета по култура, археология и туризъм Пламен Панов в неговия кабинет и разгледаха сградата на […]

Учениците от 3б клас на пловдивското Средно училище „Христо Г. Данов“ гостуваха вчера следобед на заместник-кмета по култура, археология и туризъм Пламен Панов в неговия кабинет и разгледаха сградата на Дома на културата „Борис Христов“. По идея на техния преподавател Ива Гешева, децата имаха открит урок, свързан с посещение на две емблематични обществени сгради – Дома на културата „Борис Христов“ и Драматичен театър – Пловдив.

Любознателните третокласници обсипаха заместник-кмета Пламен Панов с множество въпроси, свързани с длъжността, която заема, задачите по които работи, неговите хобита, как прекарва свободното си време, придружени със забавни коментари и много добро настроение.  Те бяха първите, на които той показа как ще изглежда кино „Космос“ след приключване на ремонта.

Заместник-кметът Панов, впечатлен от широкия спектър на техните интереси, любознателност и  отлични постижения в училище, покани учениците от 3б клас да посетят представление или концерт по техен избор, на което ще бъдат негови специални гости. Срещата завърши с обща снимка за спомен и музикален поздрав на рояла във фоайето, изпълнен от един от възпитаниците, който посещава Академията за таланти на „Госпожа Опера“.

Средно училище „Христо Г. Данов“ e със 170 годишна история и е първото българско светско училище в кв. Кършиака и второто в град Пловдив. Професионалната педагогическа практика на учителите поставя детето в центъра на обучението чрез „индивидуализация и диференциация“, съобразени  с интересите и възможностите на всяко дете. Училището разполага с пълен екип от специалисти и система за осигуряване на обща и допълнителна подкрепа на всяко дете. Учениците имат възможност  да посещават и множество извънкласни занимания, сред които йога, плуване, шах, кино, танци, както и да ползват обособените кътове за отдих, спорт, почивка и подготовка.

Send this to a friend