450 ученици се върнаха в класните стаи на ОУ „Душо Хаджидеков“

450 ученици се върнаха днес в класните стаи на ОУ „Душо Хаджидеков“, след като изгорелият на 1 септември т.г. покрив беше ремонтиран. Огнеборци от пловдивската пожарна посрещнаха децата. Малчуганите благодариха на пожарникарите с хартиени сърчица, а преподаватели с торта с надпис „Благодарим ви!“. Покривът на школото беше ремонтиран в спешен порядък от Община Пловдив в рамките на месец. С близо 470 хил. лв. фирмата изпълнител подмени и импрегнира цялата дървена конструкция от близо 700 кв. м. Положена е хидро- и топлоизолация, монтирани са нови улуци и активна мълниезащита. Също така са измазани таваните на всички стаи на втория етаж. „Фирмата беше почистила едрите отпадъци, но през уикенда родители и ученици помогнаха в почистването на по-дребните неща като сажди. Направихме и тест на електрическата мрежа. Към днешна дата всичко е наред и децата са щастливи. Дойдоха на училище с думите „У дома си е най-хубаво“, коментира директорът на ОУ „Душо Хаджидеков“ Грозденка Николова. Тя отправи специални благодарности към Община Пловдив, без чиято бърза реакция не биха могли да се справят. По време на ремонтните дейности учениците от 3., 4. и 5. клас, които са общо 9 паралелки, бяха преместени във втората сграда на училището на ул. „Антон Папазов“ №18, кв. „Съдийски“ […]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
ОУ Душо Хаджидеков - ученици
Снимка: община Пловдив

450 ученици се върнаха днес в класните стаи на ОУ „Душо Хаджидеков“, след като изгорелият на 1 септември т.г. покрив беше ремонтиран. Огнеборци от пловдивската пожарна посрещнаха децата. Малчуганите благодариха на пожарникарите с хартиени сърчица, а преподаватели с торта с надпис „Благодарим ви!“.

Покривът на школото беше ремонтиран в спешен порядък от Община Пловдив в рамките на месец. С близо 470 хил. лв. фирмата изпълнител подмени и импрегнира цялата дървена конструкция от близо 700 кв. м. Положена е хидро- и топлоизолация, монтирани са нови улуци и активна мълниезащита. Също така са измазани таваните на всички стаи на втория етаж.

„Фирмата беше почистила едрите отпадъци, но през уикенда родители и ученици помогнаха в почистването на по-дребните неща като сажди. Направихме и тест на електрическата мрежа. Към днешна дата всичко е наред и децата са щастливи. Дойдоха на училище с думите „У дома си е най-хубаво“, коментира директорът на ОУ „Душо Хаджидеков“ Грозденка Николова.

Тя отправи специални благодарности към Община Пловдив, без чиято бърза реакция не биха могли да се справят.

По време на ремонтните дейности учениците от 3., 4. и 5. клас, които са общо 9 паралелки, бяха преместени във втората сграда на училището на ул. „Антон Папазов“ №18, кв. „Съдийски“ (бившето ОУ „Георги Бенковски“). Останалите 8 паралелки от 6. и 7. клас започнаха учебната година в СУ „Климент Охридски“ на бул. „Васил Априлов“ 5. Децата от днес ще учат в училището си на две смени.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини