Търговският регистър за втори път отказа да впише апорта на варненските акции на Панаира

Търговският регистър отново отказа да впише апорта на варненските акции на Панаира в дружеството „Пълдин Туринвест“, контролирано от Георги Гергов. Това съобщи в профила си в социалните мрежи общинският съветник от ДБ Пловдив адвокат Веселина Александрова. „Едно от основанията на магистратите е че оценката от вещите лица на варненските акции е неактуална – от октомври 2021 г., когато започна сагата за окончателното приватизиране по тази схема“, обясни Александрова. По думите й, сега Георги Гергов или ще обжалва отказа на Търговския регистър в 7-дневен срок пред Окръжен съд, или ще започне процедура по нова оценка. Според общинския съветник, сега има хипотетична възможност Общинският съвет на Варна да приеме решението, което внесоха от ДБ за връщане акциите от Панаира на държавата, която също може да си ги поиска или да предложи на морската община изкупуването им. Здравко Димитров: Каквото е имало да се случва с Панаира, се е случило още през 2006 г. Припомням, че след като кметът на Пловдив Здравко Димитров не обжалва съдебното решение, което разрешава акциите на Варна да се влеят в „Пълдин туринвест“, държавата загуби контрола си над Пловдивския панаир. Така вече дружеството ще се управлява изцяло от бизнесмена Георги Гергов, който ще има близо 80 на 100 от акциите. При […]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Търговският регистър за втори път отказа да впише апорта на варненските акции на Панаира

Търговският регистър отново отказа да впише апорта на варненските акции на Панаира в дружеството „Пълдин Туринвест“, контролирано от Георги Гергов.

Това съобщи в профила си в социалните мрежи общинският съветник от ДБ Пловдив адвокат Веселина Александрова.

„Едно от основанията на магистратите е че оценката от вещите лица на варненските акции е неактуална – от октомври 2021 г., когато започна сагата за окончателното приватизиране по тази схема“, обясни Александрова.

По думите й, сега Георги Гергов или ще обжалва отказа на Търговския регистър в 7-дневен срок пред Окръжен съд, или ще започне процедура по нова оценка.

Според общинския съветник, сега има хипотетична възможност Общинският съвет на Варна да приеме решението, което внесоха от ДБ за връщане акциите от Панаира на държавата, която също може да си ги поиска или да предложи на морската община изкупуването им.

Здравко Димитров: Каквото е имало да се случва с Панаира, се е случило още през 2006 г.

Припомням, че след като кметът на Пловдив Здравко Димитров не обжалва съдебното решение, което разрешава акциите на Варна да се влеят в „Пълдин туринвест“, държавата загуби контрола си над Пловдивския панаир. Така вече дружеството ще се управлява изцяло от бизнесмена Георги Гергов, който ще има близо 80 на 100 от акциите. При тези обстоятелства Гергов ще може да взима еднолични решения по отношение на Панаира.

От “Продължаваме промяната” – “Демократична България” заявиха, че ще сезират прокуратурата за безстопанственост от страна на община Пловдив по казуса и ще поискат от министъра на културата да обяви Панаира за недвижима културна ценност, за да го предпазят от евентуално събаряне.

Върховната касационна прокуратура (ВКП) се самосезира за Панаира

От БСП пък съобщиха, че ще сезират Европейската прокуратура за действия на кмета на Варна и на Пловдив, тъй като от казуса с Панаира държавата е ощетена с 60 млн. лв.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини