Върховната касационна прокуратура (ВКП) се самосезира за Панаира

Върховната касационна прокуратура (ВКП) се самосезира във връзка с публикации в медиите относно твърдения за извършени закононарушения от длъжностни лица по повод придобиването на дружествени дялове на „Международен панаир Пловдив“  от „Пълдин туринвест“ . По случая прокурор от ВКП ще извърши лична проверка, а за резултатите от нея българската общественост ще бъде своевременно информирана, съобщават още от ВКП. Припомням, че от коалицията “Продължаваме промяната” – “Демократична България” заявиха, че ще сезират прокуратурата за сагата с пловдивския панаир за безстопанственост от страна на община Пловдив. В опит да предпазят пловдивския панаир от евентуално събаряне, от коалицията ще поискат от министъра на културата да го обяви за недвижима културна ценност. Дружеството вече ще се управлява изцяло от Георги Гергов, който ще има близо 80 на 100 от акциите. От коалицията определиха сагата с Пловдивския панаир като скрита приватизация. Заради пропуска на общината да обжалва вписването на варненските акции в дружеството, управлявано от Георги Гергов, общинските съветници на ДБ Пловдив поискаха кметът Здравко Димитров да уволни заместника си Величко Родопски и общинските юристи, и след това да подаде сам своята оставка.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Международен панаир Пловдив

Върховната касационна прокуратура (ВКП) се самосезира във връзка с публикации в медиите относно твърдения за извършени закононарушения от длъжностни лица по повод придобиването на дружествени дялове на „Международен панаир Пловдив“  от „Пълдин туринвест“ .

По случая прокурор от ВКП ще извърши лична проверка, а за резултатите от нея българската общественост ще бъде своевременно информирана, съобщават още от ВКП.

Припомням, че от коалицията “Продължаваме промяната” – “Демократична България” заявиха, че ще сезират прокуратурата за сагата с пловдивския панаир за безстопанственост от страна на община Пловдив. В опит да предпазят пловдивския панаир от евентуално събаряне, от коалицията ще поискат от министъра на културата да го обяви за недвижима културна ценност.
Дружеството вече ще се управлява изцяло от Георги Гергов, който ще има близо 80 на 100 от акциите. От коалицията определиха сагата с Пловдивския панаир като скрита приватизация.

Заради пропуска на общината да обжалва вписването на варненските акции в дружеството, управлявано от Георги Гергов, общинските съветници на ДБ Пловдив поискаха кметът Здравко Димитров да уволни заместника си Величко Родопски и общинските юристи, и след това да подаде сам своята оставка.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини