ПП-ДБ сеизра прокуратурата за безстопанственост спрямо панаира от страна на Общината

Коалицията “Продължаваме промяната” – “Демократична България” ще сезира прокуратурата за сагата с пловдивския панаир за безстопанственост от страна на община Пловдив. В опит да предпазят пловдивския панаир от евентуално събаряне, от коалицията ще поискат от министъра на културата да го обяви за недвижима културна ценност. След като община Пловдив отказа да обжалва съдебното решение, което разрешава акциите на Варна да се влеят в публично-частното дружество „Пълдин туринвест“, държавата загуби контрола си над Пловдивския панаир. Общината изтърва срока да спре вписването на варненските акции и да спаси Панаира Дружеството вече ще се управлява изцяло от Георги Гергов, който ще има близо 80 на 100 от акциите. При тези обстоятелства Гергов ще може да вземе решение дори за събарянето на панаира, коментира Йордан Иванов от “Продължаваме промяната” – “Демократична България”. От коалицията определиха сагата с Пловдивския панаир като скрита приватизация, а Никола Минчев уточни, че ще бъде сезирана прокуратурата за възможна безстопанственост.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Международен панаир Пловдив

Коалицията “Продължаваме промяната” – “Демократична България” ще сезира прокуратурата за сагата с пловдивския панаир за безстопанственост от страна на община Пловдив. В опит да предпазят пловдивския панаир от евентуално събаряне, от коалицията ще поискат от министъра на културата да го обяви за недвижима културна ценност.

След като община Пловдив отказа да обжалва съдебното решение, което разрешава акциите на Варна да се влеят в публично-частното дружество „Пълдин туринвест“, държавата загуби контрола си над Пловдивския панаир.

Общината изтърва срока да спре вписването на варненските акции и да спаси Панаира

Дружеството вече ще се управлява изцяло от Георги Гергов, който ще има близо 80 на 100 от акциите. При тези обстоятелства Гергов ще може да вземе решение дори за събарянето на панаира, коментира Йордан Иванов от “Продължаваме промяната” – “Демократична България”.

От коалицията определиха сагата с Пловдивския панаир като скрита приватизация, а Никола Минчев уточни, че ще бъде сезирана прокуратурата за възможна безстопанственост.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини