Здравко Димитров: Каквото е имало да се случва с Панаира, се е случило още през 2006 г.

Каквото е имало да се случва с Международен панаир „Пловдив“, се е случило още през 2006 г. Това каза в ефира на Euronews България кметът на Пловдив Здравко Димитров запитан за пропуска на общината да обжалва съдебното решение, с което дружеството на бизнесмена Георги Гергов придоби дела на варненската община. В момента има хора в парламента, които, ако нямат къса памет, ще си спомнят какво се е случило. Това продължи и през 2014 г., както и през 2016 г. Аз отговарям за периода, в който аз съм управлявал. Обжалвах два пъти решение на Общинския съвет, две сесии не се състояха. Макар и в болничен, аз бях там, но те не се състояха. Окръжен съд в Пловдив взе решение и отпаднаха първа и трета точка на общински съветници точно в тази му част и прие предложението да се впишат акциите и да бъде вписано в Търговския регистър. Здравко Димитров каза, че се съобразява със съда и след анализ от страна на екипа му са преценили, че няма смисъл да се обжалва в по-горна инстанция, тъй като по думите му решението ще бъде същото. Вминалия парламент ни викаха с екипа ми в комисии, аз нямам от какво да се срамувам и да се страхувам, […]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Здравко Димитров

Каквото е имало да се случва с Международен панаир „Пловдив“, се е случило още през 2006 г. Това каза в ефира на Euronews България кметът на Пловдив Здравко Димитров запитан за пропуска на общината да обжалва съдебното решение, с което дружеството на бизнесмена Георги Гергов придоби дела на варненската община.

В момента има хора в парламента, които, ако нямат къса памет, ще си спомнят какво се е случило. Това продължи и през 2014 г., както и през 2016 г. Аз отговарям за периода, в който аз съм управлявал. Обжалвах два пъти решение на Общинския съвет, две сесии не се състояха. Макар и в болничен, аз бях там, но те не се състояха. Окръжен съд в Пловдив взе решение и отпаднаха първа и трета точка на общински съветници точно в тази му част и прие предложението да се впишат акциите и да бъде вписано в Търговския регистър.

Здравко Димитров каза, че се съобразява със съда и след анализ от страна на екипа му са преценили, че няма смисъл да се обжалва в по-горна инстанция, тъй като по думите му решението ще бъде същото.

Вминалия парламент ни викаха с екипа ми в комисии, аз нямам от какво да се срамувам и да се страхувам, ако пак ни извикат на изслушване – ще отидем, каза още той. Гарантирам, че това, което се говори в публичното пространство, че Панаирът ще бъде застроен, няма как да стане. Дори слушам, че искат да го правят паметник на културата, нека стане паметник на културата. Той няма да бъде застроен и няма да бъде променено предназначението му.

Здравко Димитров каза още, че държи тези, които се изказват по казуса, да говорят с конкретни данни и факти, а не да пускат „фитили в публичното пространство“.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини