Избори 2024

Водещи новини

Общински съветници поискаха оставката на кмета Здравко Димитров заради панаира

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Здравко Димитров
Снимка: Община Пловдив

Кметът Здравко Димитров да уволни заместника си Величко Родопски и общинските юристи, и след това да подаде сам своята оставка. Това поискаха в декларация съветниците от ДБ Пловдив по повод пропускането от страна на местната управа да обжалва вписването на варненските акции към капитала на управляваното от Георги Гергов „Пълдин Туринвест“.

„Пловдивският панаир окончателно бе предаден на почетния руски консул Георги Гергов. Това е едно от най-срамните петна в историята на града и на страната“, заявиха съветниците.

Времето за внасяне на жалба срещу решението на Окръжен съд – Пловдив, който отхвърли жалбата на местната управа против апорта на акциите на Варна в смесеното дружество, изтече в 17 часа в понеделник.

Общината изтърва срока да спре вписването на варненските акции и да спаси Панаира

Председателят на групата на ДБ в ОбС Веселина Александрова съобщи, че цял ден е търсила по телефон и на място кмета Здравко Димитров, който се оказа в отпуск. Той не присъства и на днешната сесия на местния парламент.

Припомням, че с гласовете на ГЕРБ и групата на „Автентична лява БСП“, през декември Общинският съвет на Пловдив прие апорта на варненските акции на Панаира в „Пълдин Туринвест“. Това позволява на бизнесмена Георги Гергов да придобие над 79% от капитала на дружеството и да стане мажоритарен собственик на Международното пловдивско изложение.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив