ЦИК показа бюлетините за гласуване на изборите на 2 октомври (видео)

Повече от 5300 кандидати за народни представители ще се борят за място в Парламента на предстоящите на 2-ри октомври избори. Заради двойно гражданство Централната избирателна комисия е заличила регистрациите на 7 желаещи да участват във вота. От ЦИК показаха бюлетините и машините за гласуване, като за устройствата обясниха, че са същите, които избирателите са ползвали и миналата година. Почти 1300 от участниците в изборите са регистрирани в две листи, така че общият брой на кандидатурите е 6631, обясни заместник-председателят на ЦИК Росица Матева.  От комисията показаха бюлетините и машините за гласуване. Както обикновено, вдясно са изписани преференциите, а общият брой квадратчета за гласуване е различен за различните избирателни райони. Машините за гласуване са същите от миналата година, а електронната бюлетина е идентична с хартиената, увериха от говорителите на ЦИК. Запазва се опцията „Преглед”, която може да бъде използвана от избирателя толкова пъти, колкото пожелае. Избирателите да не дърпат разписките от машините, припомниха от комисията и добавиха, че бележките трябва да се сгънат с текста навътре. На гърба на машините е прикрепена флаш-паметта, която събира и брои гласовете. Тя се заключва в началото на изборния ден и се отваря след края му.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
ЦИК - Цветозар Томов и Росица Матева
Снимка: Видео на ЦИК

Повече от 5300 кандидати за народни представители ще се борят за място в Парламента на предстоящите на 2-ри октомври избори. Заради двойно гражданство Централната избирателна комисия е заличила регистрациите на 7 желаещи да участват във вота.

От ЦИК показаха бюлетините и машините за гласуване, като за устройствата обясниха, че са същите, които избирателите са ползвали и миналата година.

Почти 1300 от участниците в изборите са регистрирани в две листи, така че общият брой на кандидатурите е 6631, обясни заместник-председателят на ЦИК Росица Матева.

От комисията показаха бюлетините и машините за гласуване. Както обикновено, вдясно са изписани преференциите, а общият брой квадратчета за гласуване е различен за различните избирателни райони.

Машините за гласуване са същите от миналата година, а електронната бюлетина е идентична с хартиената, увериха от говорителите на ЦИК. Запазва се опцията „Преглед”, която може да бъде използвана от избирателя толкова пъти, колкото пожелае.

Избирателите да не дърпат разписките от машините, припомниха от комисията и добавиха, че бележките трябва да се сгънат с текста навътре. На гърба на машините е прикрепена флаш-паметта, която събира и брои гласовете. Тя се заключва в началото на изборния ден и се отваря след края му.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини