ГЕРБ ще оглави районните избирателни комисии (РИК) в Пловдив и областта

ГЕРБ ще оглави районните избирателни комисии (РИК) в Пловдив град и в Пловдив област. Това става ясно от решението на ЦИК от днес, след като на проведените консултации при областния управител не бе постигнато съгласие между представителите на различните политически партии. Председателите на двете комисии са юристи – в града Калоян Сухоруков, в областта Янко Радунчев. Заместник-председатели на 16 РИК са Стоян Мемцов от ПП и Васил Петров, а секретар Минка Сърнешка от БСП. В областта заместник-председатели са Иван Кърчев от ПП и Енко Найденов от БСП, а секретар е Ферад Мурад от БСП. От ПП обявиха, че ще обжалват масовия отказ на ЦИК да избере представители на партията за председатели или секретари в районните избирателни комисии, въпреки най-добрия резултат на “Продължаваме Промяната” на предишните избори.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Гласуване с машина - избори
Снимка: ЦИК

ГЕРБ ще оглави районните избирателни комисии (РИК) в Пловдив град и в Пловдив област. Това става ясно от решението на ЦИК от днес, след като на проведените консултации при областния управител не бе постигнато съгласие между представителите на различните политически партии.

Председателите на двете комисии са юристи – в града Калоян Сухоруков, в областта Янко Радунчев.

Заместник-председатели на 16 РИК са Стоян Мемцов от ПП и Васил Петров, а секретар Минка Сърнешка от БСП.

В областта заместник-председатели са Иван Кърчев от ПП и Енко Найденов от БСП, а секретар е Ферад Мурад от БСП.

От ПП обявиха, че ще обжалват масовия отказ на ЦИК да избере представители на партията за председатели или секретари в районните избирателни комисии, въпреки най-добрия резултат на “Продължаваме Промяната” на предишните избори.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини