Списък на новоизбраните депутати от Пловдив и областта

Разместване сред бъдещите депутати от Пловдив, след като стана ясен окончателният състав на 48-я парламент. След отказа от депутатската банка на водача на партийната листа в Пловдив и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, от партията в града на тепетата мандатите си като депутати повтарят Стефан Шилев и Радомир Чолаков, а третият, който ще представлява коалицията в новото 48-мо НС от града на тепетата е бившият министър на културата Вежди Рашидов. Така предварителните прогнози, че в парламента може да попадне екс шефът на летище „Пловдив“ – икономистът Спас Шуманов, не станаха факт, защото Чолаков, който беше в две листи ( в София и в Пловдив), влиза от града на тепетата. Представителите на „Продължаваме промяната“ от града ще са бившият председател на НС Никола Минчев, който беше водач на листата и в Кърджали, но там партията не печели мандат, освободеният от длъжността изпълнителен директор на Българската агенция по безопасност на храните Христо Даскалов и четвъртата в листата Венцислава Любенова. Дамата става част от парламента, след като третият – екс депутатът от „Продължаваме промяната“ Росен Костурков влиза от областта, където е начело. Лидерът на „Демократична България“ Христо Иванов става част от новото НС от Пловдив, а не от 24 МИР в София, където също беше водач, а вторият в листата – бившият […]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Пловдив от високо

Разместване сред бъдещите депутати от Пловдив, след като стана ясен окончателният състав на 48-я парламент.

След отказа от депутатската банка на водача на партийната листа в Пловдив и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, от партията в града на тепетата мандатите си като депутати повтарят Стефан Шилев и Радомир Чолаков, а третият, който ще представлява коалицията в новото 48-мо НС от града на тепетата е бившият министър на културата Вежди Рашидов. Така предварителните прогнози, че в парламента може да попадне екс шефът на летище „Пловдив“ – икономистът Спас Шуманов, не станаха факт, защото Чолаков, който беше в две листи ( в София и в Пловдив), влиза от града на тепетата.

Представителите на „Продължаваме промяната“ от града ще са бившият председател на НС Никола Минчев, който беше водач на листата и в Кърджали, но там партията не печели мандат, освободеният от длъжността изпълнителен директор на Българската агенция по безопасност на храните Христо Даскалов и четвъртата в листата Венцислава Любенова. Дамата става част от парламента, след като третият – екс депутатът от „Продължаваме промяната“ Росен Костурков влиза от областта, където е начело.

Лидерът на „Демократична България“ Христо Иванов става част от новото НС от Пловдив, а не от 24 МИР в София, където също беше водач, а вторият в листата – бившият областен управител Йордан Иванов, влиза в 48-я парламент от областта, където е начело. Така шансовете д-р Борислав Матеев от градската структура на обединението да седне зад депутатската банка, се свеждат до нула.

БСП вкарва вторият в градската листа – Иван Петков-Бебето, също екс народен представител, след като поставеният на първо място Кристиян Вигенин влезе от Ямбол, където също бе водач.

От градската структура на „Възраждане“ влиза бившият депутат Ангел Георгиев, от ДПС –  Танер Али, а от „Български възход“ – втората в листата Лилия Неделева, след като лидерът на партията Стефан Янев влиза от София.

В областта ГЕРБ – СДС вкарва водачът на партийната листа Десислава Трифонова, бившият шеф на Асеновградската болница д-р Иван Червенков и Младен Шишков от Раковски, който за пореден път е с голям брой преференции.

От „Продължаваме промяната“ влиза освен Росен Костурков и юристът Стою Стоев, от БСП Веска Ненчева и Манол Генов, от ДПС – Рамадан Аталай, от „Български възход“ – Румен Йончев и от „Възраждане“ – Стоян Таслаков, който водеше листата и в Пазарджик.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини