Димитър Ганев: Добрата новина е, че повечето българи не гласуваха за радикална партия

„Добрата новина от изборите е, че повечето от българите не гласуваха за радикална партия. Това обаче не означава, че опасността от радикализация е отминала в България“. Това коментира в обзорната програма на Дарик от студиото в Пловдив политологът Димитър Ганев. „30 процента повече сънародници избраха „Не подкрепям никого“. Това е „червена лампа“ за целия политически елит и означава само едно: „Ние нямаме доверие на нито един от вас!“, каза още Димитър Ганев. „Гласовете на „не подкрепям никого“ се разпределят към останалите партии – това трябва да знаят всички избиратели“, поясни политологът. „Анализите показват, че българите не дадоха мандат на нито един от лагерите – нито на статуквото, нито на промяната. Изводът е само един – Сядайте и се разбирайте! Това на практика обаче е много трудно изпълнимо. Ключът за съставянето на правителство е в ПП, а нейното съдържание е анти ГЕРБ. От днешна гледна точка нови избори най-късно в началото на март са най-реалистичния вариант“, заяви още в ефира на Дарик Пловдив той.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Димитър Ганев - политолог
Снимка: Дарик

„Добрата новина от изборите е, че повечето от българите не гласуваха за радикална партия. Това обаче не означава, че опасността от радикализация е отминала в България“. Това коментира в обзорната програма на Дарик от студиото в Пловдив политологът Димитър Ганев.

„30 процента повече сънародници избраха „Не подкрепям никого“. Това е „червена лампа“ за целия политически елит и означава само едно: „Ние нямаме доверие на нито един от вас!“, каза още Димитър Ганев.

„Гласовете на „не подкрепям никого“ се разпределят към останалите партии – това трябва да знаят всички избиратели“, поясни политологът.

„Анализите показват, че българите не дадоха мандат на нито един от лагерите – нито на статуквото, нито на промяната. Изводът е само един – Сядайте и се разбирайте! Това на практика обаче е много трудно изпълнимо. Ключът за съставянето на правителство е в ПП, а нейното съдържание е анти ГЕРБ. От днешна гледна точка нови избори най-късно в началото на март са най-реалистичния вариант“, заяви още в ефира на Дарик Пловдив той.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини