Три студентки на ПУ „Паисий Хилендарски“ получиха стипендии за отличен успех от посланика на Китай

Три студентки на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ получиха стипендии за отличен успех от Негово Превъзходителство Дун Сяодзюн, посланик на Китайската народна република в България. Това стана на официална церемония в зала „Компас“ на висшето училище, съобщиха оттам. Отличените студентки са Надежда Жекова, Нанси Чепанова и Микаела Джамджиян от специалността „Приложна лингвистика с китайски език“. Стипендиантките бяха поздравени за активността си в реализирането на разнообразни инициативи в международния академичен обмен, насочен към изучаването и популяризирането на китайския език и култура. Благодарствени грамоти за цялостен принос в развитието на специалностите с китайски език получихаи и преподавателите в Пловдивския университет д-р Елица Миланова и лекторката по китайски език Уан Ин. Като съпътстващо церемонията събитие бе открита и изложбата „Свят от йероглифи“, организирана от Класна стая „Конфуций“ към Пловдивския университет. Въпроси, свързани с разширяване на възможностите за образователен, научен и културен обмен с китайски образователни институции, бяха обсъдени по време на срещата между представители на университетското ръководство и Филологическия факултет и посланик Дун Сяодзюн и Ян Тиен, съветник по образованието при посолството на КНР в София.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email

Три студентки на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ получиха стипендии за отличен успех от Негово Превъзходителство Дун Сяодзюн, посланик на Китайската народна република в България. Това стана на официална церемония в зала „Компас“ на висшето училище, съобщиха оттам.

Отличените студентки са Надежда Жекова, Нанси Чепанова и Микаела Джамджиян от специалността „Приложна лингвистика с китайски език“.

Стипендиантките бяха поздравени за активността си в реализирането на разнообразни инициативи в международния академичен обмен, насочен към изучаването и популяризирането на китайския език и култура.

Благодарствени грамоти за цялостен принос в развитието на специалностите с китайски език получихаи и преподавателите в Пловдивския университет д-р Елица Миланова и лекторката по китайски език Уан Ин.

Като съпътстващо церемонията събитие бе открита и изложбата „Свят от йероглифи“, организирана от Класна стая „Конфуций“ към Пловдивския университет.

Въпроси, свързани с разширяване на възможностите за образователен, научен и културен обмен с китайски образователни институции, бяха обсъдени по време на срещата между представители на университетското ръководство и Филологическия факултет и посланик Дун Сяодзюн и Ян Тиен, съветник по образованието при посолството на КНР в София.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини