Избори 2024

Водещи новини

Три студентки на ПУ „Паисий Хилендарски“ получиха стипендии за отличен успех от посланика на Китай

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]

Три студентки на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ получиха стипендии за отличен успех от Негово Превъзходителство Дун Сяодзюн, посланик на Китайската народна република в България. Това стана на официална церемония в зала „Компас“ на висшето училище, съобщиха оттам.

Отличените студентки са Надежда Жекова, Нанси Чепанова и Микаела Джамджиян от специалността „Приложна лингвистика с китайски език“.

Стипендиантките бяха поздравени за активността си в реализирането на разнообразни инициативи в международния академичен обмен, насочен към изучаването и популяризирането на китайския език и култура.

Благодарствени грамоти за цялостен принос в развитието на специалностите с китайски език получихаи и преподавателите в Пловдивския университет д-р Елица Миланова и лекторката по китайски език Уан Ин.

Като съпътстващо церемонията събитие бе открита и изложбата „Свят от йероглифи“, организирана от Класна стая „Конфуций“ към Пловдивския университет.

Въпроси, свързани с разширяване на възможностите за образователен, научен и културен обмен с китайски образователни институции, бяха обсъдени по време на срещата между представители на университетското ръководство и Филологическия факултет и посланик Дун Сяодзюн и Ян Тиен, съветник по образованието при посолството на КНР в София.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

Информация

Категории

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив