Избори 2024

Водещи новини

Предлагат по-ниски цени на картите за градски транспорт за учащи и пенсионери

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Предлагат по-ниски цени на картите за градски транспорт за учащи и пенсионери

Издаването на картите за безплатно пътуване на децата до 10 години в пловдивския градски транспорт се отлага с 10 – 15 дни. От общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“ предприеха всички необходими действия това да започне още на 1 февруари. Оказва се обаче, че бланките за попълване трябва да бъдат отпечатани от БНБ.

„Молим гражданите за извинение. Едва сега пристигна образец на новите бланки, заявката веднага е подадена, но е необходимо време за отпечатването на необходимите бройки. Когато са готови, незабавно ще информираме“, заяви директорът Георги Стоилов.

Безплатните карти за децата до 10 години ще се издават в бюрата на ул. „Отец Паисий“ и „Байкал“. Ако има закупени карти на цена от 16 лв. със срок след 1 февруари парите ще бъдат възстановени в съответното бюро за продажби.

С 2 лева да поевтинеят месечните преференциални карти за ученици и студенти, а с 1 лев – за пенсионерите. Така от сегашните 16 лв. цената ще стане съответно 14 и 15 лв. Съответно ще бъде въведен механизъм на закупилите карти за 3, 6, 9 или 12 месеца надплатената сума също да бъде върната.

Около това предложение се обединиха на работна среща днес представители на ОКТ и превозвачите. Предстои то да бъде внесено на втората февруарска сесия на Общинския съвет и евентуалните промени да влязат в сила от 1 март.

Заместник-кметът по транспорт Тодор Чонов категорично изиска от превозвачите стриктно да спазват маршрутните разписания, шофьорите да не пропускат автобусни спирки и да бъдат любезни към пътниците. Обсъдена беше възможността да се пускат по-дълги автобуси по линиите до езиковите гимназии в часовете за отиване и връщане на стотиците средношколци, които учат там.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив