Съдът върна делото срещу близнаците Борислав и Валентин Динкови на прокуратурата

Делото срещу близнаците Борислав и Валентин Динкови претърпя неочакван обрат в Пловдивския окръжен съд, който го прекрати и върна на прокуратурата, като се позова на процесуални пропуски, които трябва да бъдат отстранени. Обвиненията срещу тях се въртяха около предполагаемото им участие в подпомагането и подбуждането към убийството на Димитър Малинов в Цалапица. Решението на съдията се основава на факта, че на двамата братя е трябвало да бъде осигурено отделно процесуално представителство, тъй като показанията им се разминават значително. Валентин яростно обявяваше своята невинност, като категорично отричаше да е участвал в укриването на тялото на жертвата. От друга страна, Борислав дава по-подробни обяснения, като твърди, че и той, и брат му са били наблюдавали, за да не се натъкнат на някого, докато Рангел заравял тялото. Адвокатът на близнаците Динкови поискал промяна на статута им на задържани под стража, като предпочел по-лека алтернатива. Тези искания обаче срещнаха съпротивата на съда, което доведе до продължаване на задържането им под стража. Междувременно майката на жертвата разкри, че молбата ѝ за нов следствен експеримент е била отхвърлена от прокуратурата, въпреки силното обществено искане за такова разследване. Произтичащото от това недоволство се прояви не само пред Прокуратурата, но и пред съдебната зала. Когато близнаците бяха въведени […]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Съд
Снимка: Pixabay

Делото срещу близнаците Борислав и Валентин Динкови претърпя неочакван обрат в Пловдивския окръжен съд, който го прекрати и върна на прокуратурата, като се позова на процесуални пропуски, които трябва да бъдат отстранени. Обвиненията срещу тях се въртяха около предполагаемото им участие в подпомагането и подбуждането към убийството на Димитър Малинов в Цалапица.

Решението на съдията се основава на факта, че на двамата братя е трябвало да бъде осигурено отделно процесуално представителство, тъй като показанията им се разминават значително. Валентин яростно обявяваше своята невинност, като категорично отричаше да е участвал в укриването на тялото на жертвата. От друга страна, Борислав дава по-подробни обяснения, като твърди, че и той, и брат му са били наблюдавали, за да не се натъкнат на някого, докато Рангел заравял тялото.

Адвокатът на близнаците Динкови поискал промяна на статута им на задържани под стража, като предпочел по-лека алтернатива. Тези искания обаче срещнаха съпротивата на съда, което доведе до продължаване на задържането им под стража.

Междувременно майката на жертвата разкри, че молбата ѝ за нов следствен експеримент е била отхвърлена от прокуратурата, въпреки силното обществено искане за такова разследване. Произтичащото от това недоволство се прояви не само пред Прокуратурата, но и пред съдебната зала. Когато близнаците бяха въведени в съдебната зала, тълпата избухна в скандирания „убийци“.

Протестиращите бяха категорични в искането си за промяна на обвиненията срещу близнаците. Понастоящем те са обвинени в лично укривателство и подпомагане на издирвания Рангел Бизюрев да се укрие от правосъдието и да избяга от страната. Жителите на Цалапица обаче изразиха искането си двамата младежи да бъдат обвинени в съучастие в убийството.

Майката на Димитър твърди, че Борислав е присъствал от самото начало и дори е помогнал при изнасянето на тялото на жертвата от мястото на инцидента. Тя постави въпроса дали третото лице, забелязано на видеозаписа от нощта на убийството, е било разпитано и поиска разяснения относно показанията, дадени от всички замесени страни. Тя обясни, че искането за нов следствен експеримент е породено от опасенията относно промененото местопрестъпление.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини