Разобличиха криминално проявен и осъждан мъж за инсцениране на грабеж

Криминалисти от Второ РУ разобличиха мъж на инсцениран грабеж. Работата им започнала в понеделник, непосредствено след постъпил сигнал от 37-годишен жител на бургаска област, че около 21 ч., на ул. „Д-р Г. М. Димитров“ в Пловдив двама непознати го заплашили с нож и му взели мобилен телефон и портфейл с над 260 лева и лична карта. Сформираният веднага оперативен екип предприел оглед на местопроизшествието и започнали активни издирвателни и процесуално-следствени действия за разкриване на престъплението. В рамките на образуваното досъдебно производство са изпълнени и съответните указания на наблюдаващия делото прокурор от Районна прокуратура – Пловдив. След положените усилия и анализ на събраните доказателства обаче, много скоро разследващите стигнали до извода, че показанията на криминално проявения и осъждан мъж са противоречиви и той е подал неверни данни в полицията. Документирането на случая продължава.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
МВР, полиция, акция, катастрофа

Криминалисти от Второ РУ разобличиха мъж на инсцениран грабеж. Работата им започнала в понеделник, непосредствено след постъпил сигнал от 37-годишен жител на бургаска област, че около 21 ч., на ул. „Д-р Г. М. Димитров“ в Пловдив двама непознати го заплашили с нож и му взели мобилен телефон и портфейл с над 260 лева и лична карта.

Сформираният веднага оперативен екип предприел оглед на местопроизшествието и започнали активни издирвателни и процесуално-следствени действия за разкриване на престъплението.

В рамките на образуваното досъдебно производство са изпълнени и съответните указания на наблюдаващия делото прокурор от Районна прокуратура – Пловдив.

След положените усилия и анализ на събраните доказателства обаче, много скоро разследващите стигнали до извода, че показанията на криминално проявения и осъждан мъж са противоречиви и той е подал неверни данни в полицията.

Документирането на случая продължава.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини

Харесайте Facebook страницата ни